Дріжджові пиріжки з яблуками в духовці
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
По цьому рецепту я готую домашні, затишні, сімейні пиріжки як в дитинстві.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 500 г
- молоко 1 скл.
- яйце 3 шт.
- вершкове масло 60 г
- соняшникова олія 4 ч. л.
- дріжджі 1 ч. л.
- яблуко 700 г
- цукор 3 ст. л.
- сіль 0,25 ч. л.
Приготування:
- У теплому молоці розчиніть 1 ч. л. цукру, додайте дріжджі. В окремій ємності збийте 2 яйця з невеликою кількістю солі і цукру. З’єднайте обидві суміші, додайте розтоплене вершкове масло і 2 ст. л. соняшникової олії.
- Просійте в приготовану масу борошно і замісіть тісто. Потім накрийте тісто рушником і відправте його в тепле місце приблизно на 1 годину.
- Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину і поріжте їх дрібними кубиками. Обсмажте на олії до золотистого кольору. Посипте яблука цукром і перемішайте.
- Скачайте з тіста ковбаску і розріжте на невеликі шматочки. Кожен з них розкачайте в коржик. У центр покладіть трохи начинки, потім зліпіть пиріжок.
- Викладіть пиріжки на змащене маслом деко заліпленим краєчком вниз. Дайте постояти 15 хвилин.
- Збийте яйце і змастіть ним заготовки. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Дріжджові пиріжки з яблуками в духовці, приготовані самостійно, не йдуть ні в яке порівняння з покупними. Нехай ця ароматна і апетитна випічка наповнить теплом і затишком весь ваш будинок!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya