Дуже ніжні та смачні домашні еклери: рецепт на олії та воді, так просто, що впорається кожен
Ніжні еклери на олії та воді в домашніх умовах – просто, легко, доступно, впорається навіть початківець.
Не слухайте, якщо хтось скаже, ніби без молока та вершкового масла еклери не вийдуть, пропоную найкращий рецепт — еклери на олії та воді. За смаком виходять ідеальними!
Вони відмінно тримають форму, довго не розмокають і поєднуються з будь-якими начинками, солодкими та солоними. Щоб еклери вийшли, просто дотримуйтесь інструкцій зі змішування інгредієнтів та дотримуйтесь правил випікання.
Як приготувати еклери на олії та воді І тут лише 2 важливі правила: яйця в тісто вводимо по одному і двері духовки не відчиняємо. Докладніше читайте у кроках приготування. Решта – нюанси.
Еклери потрібно добре підсушити. Не діставайте їх заздалегідь з духовки, навіть якщо вид виробу з’являться готовими. В іншому випадку еклери швидко обм’якнуть і осядуть.
Відсаджувати тісто на деко зручніше за допомогою кондитерського мішка. Якщо такого у вас немає, скористайтесь щільним поліетиленовим пакетом зі зрізаним кінчиком. Або спробуйте змайструвати кульок з отвором пергаменту для випічки.
Інгредієнти:
- Вода 200 мл
- Соняшникова олія 100 мл
- Сіль 1 щіпка
- Цукор 1 ч. л.
- Пшеничне борошно 160 г
- Яйце 5 штук.
Приготування:
- У невелику каструлю вилийте воду та олію. Додайте сіль та цукор. Поставте каструлю на плиту, доведіть вміст до кипіння. У киплячу суміш висипте борошно і при безперервному перемішуванні лопаткою розітріть всі грудочки. Це триватиме приблизно 1,5–2 хвилини.
- У заварне тісто, що остигло, введіть яйця: по одному. Щоразу інтенсивно та ретельно перемішуйте масу. Тісто має вийти однорідним, гладким та тягучим. При цьому трохи стікати з лопатки.
- Деко застеліть пергаментом. Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою «зірочка». Видавлюйте тісто з мішка на деко приблизно на 3 см, щоб еклери при випіканні не злиплися.
- Деко поставте в розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Випікайте 15 хвилин. Після цього знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще 25 хвилин. Двері духовки не відчиняйте!
Дістаньте деко з духовки, остудіть еклери і наповніть кремом або начинкою до смаку.
Сподіваємося, ви надихнулися рецептом настільки, щоб найближчим часом напечете гору повітряних заварнушок, щоб порадувати свою сім’ю домашніми еклерами, впевнені, у вас вийде смачно!