Дуже смачний салат на святковий стіл.
від Denzhyttya
26 Листопада, 2021
Впевнена, у кожній родині є такий салат, який готують на всі свята. У нашій родині цей салат один з тих, які я готую на всі свята.
Інгредієнти:
- М’ясо 300 г.
- Гриби мариновані 300 г.
- Картопля 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Сир 150 г.
- Майонез
- Цибуля 1 шт.
Маринад для цибулі:
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Оцет 9% 3 ст. л.
- Вода 4 ст. л.
Приготування:
- Першою марину цибулю. Чим довше вона маринуватиметься, тим смачнішою вона буде.
- Цибулю нарізаю дрібно. Додаю чайну ложку цукру, половину чайної ложки солі, також додаю 3 ст.л.оцту та 4 ст.л. звичайної води. Добре все перемішую та затягую посуд харчовою плівкою. Прибираю у холодильник.
- Тепер ставлю вариться овочі. Беру дві середні моркви та 4 середні картоплі.
- Також для салату потрібно відварене або запечене м’ясо та мариновані гриби. У мене запечена куряча грудка та лісові мариновані гриби власного приготування. У мене асорті підберезники, лисички та білі.
- Коли все підготовлено, збираю салат.
- Салат я збиратиму в кільці, але можна обійтися і без нього.
- Перший шар із м’яса, я його нарізала на шматочки, зверху роблю сіточку майонезом.
- На м’ясо викладаю гриби та мариновану цибулю. Цибулю потрібно добре віджати, перш ніж додавати до салату.
- Зверху змащую майонезом і натираю на дрібній тертці картоплю.
- Картоплю не потрібно сильно притискати, розподіляю її дуже акуратно виделочкою, щоб шар був повітряним. Картоплю зверху можна поперчити і також змастити майонезом.
- Моркву також натираю на дрібній тертці та змащую майонезом. Останній шар роблю із сиру. Щоб сир виглядав повітряним, не притискайте його коли натираєте. Я ледве торкаюся терки і тоді шар із сиру буде дуже повітряним та пишним.
- Зверху кільце накриваю плівкою і забираю в холодильник на пару годин. Якщо у вас немає кільця, і ви просто викладатимете шари на тарілку, тоді сир краще натерти перед подачею.
Салат виходить дуже смачний.Впевнена багатьом цей салат буде до смаку.
Джерело:
zhyttia.com.ua