Дуже смачний торт “Мрія”. Готувати легко та швидко
від Denzhyttya
13 Лютого, 2022
Ніжний торт з дуже приємним смаком та нескладний у приготуванні. Приємно пригощати гостей та рідних людей тим, що приготовлено своїми руками.
Цей торт безперечно сподобається всім, хто його спробує і я із задоволенням ділюся з вами рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка, об’ємом 250 мл
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 100 гр
- Згущене молоко – 1 банка
- Розпушувач для тіста – 1 упаковка
- Какао-порошок – 1.5-2 столові ложки
Для крему:
- Сметана – 300 гр
- Цукор – 1 склянка, об’ємом 200 мл
Набір товарів, як бачите дуже простий. Тепер переходжу до приготування.
Приготування:
- Спочатку робимо основу.
- Згущене молоко і яйця повинні бути кімнатної температури, для цього треба заздалегідь дістати їх з холодильника.
- Вершкове масло розтоплюємо швиденько в мікрохвильовій печі. Наливаємо у глибоку миску. Вбиваємо яйця, виливаємо банку згущеного молока. Змішуємо до однорідності.
- Просіюючи, всипаємо борошно з какао та розпушувачем. До речі, його можна замінювати содою, 0.5 ч.л. гашеною оцтом або соком лимона. Замішуємо тісто, яке виходить негустим та перемішується лопаткою.
- Розділивши на три рівні частини, випікаємо їх окремо у формі діаметром 20-22 см. Випікати при температурі 170-180 градусів до готовності приблизно хвилин по 10-15 (залежить від вашої духовки). Темні коржі будуть невисокими, але дуже м’якими та ніжними.
- Крем робиться буквально за 3-5 хвилин, поки випікається останній корж. Добре збиваємо міксером на максимальній швидкості сметану із цукром.
- Збираємо торт. Як тільки коржі готові, не чекаємо щоб вони остигли, промазуємо кремом. Змащувати краще так – спочатку нанести зовсім трохи крему на кожен корж, він відразу вбереться, поки вони теплі. Потім викладаємо ще, рівномірно розподіляємо, укладаємо акуратно на шар крему наступний корж і викладаємо основний шар. Таким чином збираємо всі три коржі.
- Обмазуємо кремом, що залишився, і прибираємо в холодильник. Для прикраси можна посипати тертим шоколадом, горішками або полити шоколадною глазур’ю. В останньому випадку також треба буде поставити торт в холодильник, щоб глазур застигла.
- Легкий білий крем, своїм смаком добре поєднується з ніжними шоколадними коржами. Коли торт просочиться, пригощатися ним – це так смачно!)
Приємного смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua