Фарширований перець половинками з апетитною сирною скоринкою!
від Denzhyttya
17 Березня, 2020
- Таке блюдо дуже ефектно виглядає на святковому столі!
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 6 (середніх) штук;
- Фарш свинячо-яловичий (або курячо-свинячий) – 500 г;
- Рис – 1/3 склянки;
- Зелень (кріп, петрушка або базилік) – за смаком;
- Помідори – 2 штуки;
- Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки;
- Сир твердий – 100 г;
- Рослинне масло – 1/2 ложки;
- Сметана – 6 столових ложок;
- Сіль – за смаком.
Приготування:
- Варимо рис до готовності, потім відкидаємо на друшляк, промиваємо водою, остуджуємо.
- Готуємо фарш.
- З помідорів зрізаємо верхню частину і чайною ложкою акуратно виймаємо м’якоть.
- Нарізаємо м’якоть помідорів на дрібні шматочки. Перець очищаємо від насіння і перегородок, розрізаємо на 2 частини уздовж, обсушуємо паперовим рушником.
- Рубаємо дрібно зелень.
- Готуємо начинку для перцю: змішуємо фарш з рисом, м’якоттю помідорів і зеленню. Солимо, перчимо.
- Порожні помідори і половинки перцю солимо зсередини і змащуємо всередині і зовні рослинним маслом.
- У половинки перців кладемо начинку, зверху по 1 столовій ложці сметани, а потім посипаємо тертим сиром. Те ж саме проробляємо з помідорами, накриваємо їх зрізаними частинами (кришечкою).
- Запікаємо при 200 С до рум’яної сирної скоринки.
Приємного апетиту!
Джерело:
ukr.media
Позначки