Фаршировані перці по-турецьки
від Denzhyttya
30 Серпня, 2021
Найкраще використовувати у цьому рецепті петрушку і кінзу. Але ніхто не забороняє експериментувати і додавати іншу зелень. Обов’язково спробуйте подати страву не з класичною для нас сметаною, а з йогуртом. Вийде дуже незвично і смачно!
Інгредієнти:
- Болгарський перець 8 шт.
- помідор 2 шт.
- морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Фарш із яловичини 400 г
- рис 100 г
- вода 150 мл
- сіль 0,5 ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- зелень за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- паприка за смаком
Приготування:
- Очистіть і натріть моркву на великій тертці, цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло, додайте туди цибулю і обсмажуйте до напівпрозорості. Потім додайте моркву і готуйте ще 2 хвилини.
- Всипте на сковороду фарш і обсмажуйте його з овочами 2-3 хвилини. Тепер додайте промитий рис, перемішайте, додайте сіль, перець і солодку паприку. Влийте воду, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності рису – близько 10-15 хвилин. Додайте в начинку рубану зелень.
- Виріжте плодоніжки у перців і очистіть їх від насіння. Наріжте кільцями помідори. Наповнюйте перці начинкою, «закриваючи» їх шматочком помідора. Викладайте на змащений олією лист.
- Змастіть перець рослинним маслом і влийте трохи води. Випікайте 50 хвилин при температурі 180 ° С. Не пропустіть момент, коли перець почне рум’янитись, змастіть його соком з деко, накрийте фольгою і готуйте далі.
Крім того, в національній турецької кухні часто уникають м’яса, тому поширений рецепт вегетаріанських перців. Фарш замінюють сочевицею. Обов’язково спробуйте!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya