Фастфуд з рису

Раніше з рису я готувала тільки плов, а іноді ще й гарнір з рису з овочами. Така  одноманітність набридла навіть мені, що вже говорити про інших членів сім’ї.Ось я і подумала: а чому б не поєднати приємне з корисним і не спробувати приготувати фастфуд з рису.

Як приготувати фастфуд з рису

аранчіні

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 50 г пармезану
  • 300 г рису арборіо
  • 50 г твердого сиру
  • рослинне масло за смаком
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 2 ст. л. борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г яловичого фаршу
  • 1 ст. л. петрушки
  • 0,5 цибулини
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 70 г панірувальних сухарів

Приготування:

  1. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте нарізану цибулю. Додайте фарш, посоліть, поперчіть, влийте трохи води і перемішайте. Коли фарш змінить колір, додайте томатну пасту і сіль. Готовий фарш зніміть з вогню, змішайте з тертим сиром і рубаною петрушкою. Начинка готова!
  2. У підсоленій воді відваріть рис. Додайте до нього 1 яйце, пармезан і вершкове масло, добре перемішайте.
  3. Вологими руками сформуйте кульки. Для цього викладіть рис на долоню пластом, в центр покладіть м’ясну начинку, а потім скачайте кульку.
  4. Кожен кульку обваляйте в борошні, яйці і панірувальних сухарях. Обсмажуйте у великій кількості рослинного масла, а потім викладіть на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

рисова піца

Інгредієнти:

  • 5 ст. л рису бурштин
  • 2 яйця
  • 0,25 ч. л. соди
  • 1 цибулина
  • 200 г м’ясного фаршу
  • 150 г томатів у власному соці
  • 1 болгарський перець
  • 2 зуб. часнику
  • сіль за смаком
  • 100 г твердого сиру
  • 1 пуч. кропу
  • рослинне масло за смаком

Приготування:

  1. Відваріть рис. Яйця злегка збийте з сіллю і содою, додайте готовий рис і перемішайте. Тертий твердий сир змішайте з рубаним кропом.
  2. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Обсмажте спершу нарізану цибулю, потім додайте болгарський перець, а потім – фарш. Перемішайте і всипте помідори з подрібненим часником. Обсмажуйте до готовності фаршу.
  3. На окремій сковороді дналийте  рослинне масло. Рівномірним шаром викладіть рисову основу для піци. Накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки шар «схопиться».
  4. Другим шаром викладіть суміш з фаршу, а потім – сир з кропом. Накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки страва  приготується.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: