Гарна закуска! Швидка маринована капуста: салат на кожен день
5 Листопада, 2022
Це універсальна закуска до будь-якого столу, хоч щодня, хоч на святковий стіл. Хрумка, ароматна і дуже смачна, а найголовніше корисна маринована капуста, яка готується просто і швидко. З ранку робите і ввечері за вечерею у вас вже чудова закуска до будь-якої страви. Мінімум продуктів, максимум користі!
Інгредієнти:
- капуста – 1.5 кг.
- солодкий перець – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 5 зубчиків.
Маринад на 1 літр води:
- сіль – 50 гр.
- цукор – 100 гр.
- оцет 9% – 5 ст.л.
- соняшникова олія – 100 гр.
- лавровий лист – 2 шт.
- чорний перець – 20 шт.
Приготування:
- Капусту тонко шаткуємо, викладаємо в миску, додаємо трохи солі і злегка потрібно пом’яти капусту, щоб стала трохи м’якшою, (тільки несильно, адже нам потрібна хрумка капуста).
- Солодкий перець нарізаємо соломкою, моркву натираємо на великій тертці та дрібно нарізаємо часник. Викладаємо все в миску з капустою та перемішуємо. Потім перекладаємо в каструлю і злегка утрамбовуємо.
- Тепер готуємо маринад, на лірт води додаємо 50 гр. солі, 100 гр. цукру, 2 лаврові листки, 20 горошин чорного перцю і 100 гр. соняшникової олії, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини до повного розчинення солі та цукру.
- Потім вимикаємо вогонь, додаємо 5 столових ложок 9% оцту, перемішуємо і заливаємо капусту гарячим маринадом.
- Накриваємо тарілкою, залишаємо на 4-5 годин до повного охолодження, і ставимо в холодильник охолоджуватись на 2-3 години.
Все, наша найсмачніша закуска готова! Це просто шалена капуста на всі випадки, хоч на кожен день хоч на святковий стіл і готується дуже просто та швидко. Рекомендую!
Джерело:
zhyttia.com.ua