Гаряче з картоплі, яке ще жодного разу не залишалося в нас на другий день
1 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом гарячого – картопля з м’ясом. Виходить багато і прикрасить будь-який стіл: хоч будній, хоч святковий. М’ясо виходить смачне, м’яке, картопля дуже смачна.
Інгредієнти:
- М’ясо – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибулина – 2 шт
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний – 1/2 ч.л. (або до смаку)
- Соняшникова олія – 100 мл
- Часник – 3 зубчики
- Зелень – за смаком
- Приправа до м’яса – 1/2 ч.л.
Приготування:
- М’ясо беремо будь-яке баранина, яловичина, курка, у мене сьогодні свинина 1 кг. Наріжемо досить великими шматками приблизно як на шашлик.
- Кладемо в миску, додаємо 1 ч.л. солі, чорний перець 1/2 ч.л. і перемішуємо, можна додати за бажанням улюблені спеції. Залишимо на хвилин 20.
- За цей час очистимо картоплю і наріжемо великими кубиками.
- Беремо казан, наливаємо 100 мл соняшникової олії, розігріваємо, тепер кладемо картоплю і обсмажуємо, як почне золотитися, виймаємо.
- У цю ж олію кладемо м’ясо і смажимо до легкої золотистості м’яса. Часом у мене займає хвилин 10.
- Тепер коли м’ясо обсмажилося, додаємо 2 порізаних цибулини, смажимо пару хвилин.
- Олію зливаємо, зверху кладемо картоплю вливаємо 250 мл води, вогонь робимо мінімальний і готуємо 50-60 хвилин, орієнтуйтесь по готовності.
- Нарізаємо зелень кропу та петрушки, пропустимо через прес для часник пару зубчиків, вливаємо пару ложок олії, перемішуємо.
- Розподіляємо зелень з часником по готовій картоплі, закриваємо і даємо постояти хвилин 6 і можна подавати до столу.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua