Голубці з грибами по-закарпатськи. Дуже ніжні і смачні

Не знала, що в Закарпатті є такий рецепт голубців. Хоча … Я вичитала, що в світовій кулінарії налічується близько 300 рецептів страв, так чи інакше схожих на наші голубці!

Ось ще один рецепт – з Закарпаття. Смачні пісні голубці особливо сподобаються всім любителям грибів. Страва виходить дуже ніжною, нежирною і ситною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 маленьких качана (по 380 г).
  • Гриби (гливи або шампіньйони) – 300 м
  • Рис – ½ ст. (100 г).
  • Цибуля – 1 шт. (100 г).
  • Морква – 1 шт. (100 г).
  • Олія – ​​2 ст. л. (32 г).
  • Перець мелений – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Масло вершкове – 20 г.
  • Кріп – 2 гілочки;
  • Вода – близько 1 л.

Приготування:

  1. Беремо качан капусти з нещільно закрученим на ньому листям. У ньому повністю вирізаємо качан, захопивши підстави листя.
  2. Знявши з качана листя, відварюємо їх у воді протягом 1-2 хвилини. З відвареного капустяного листя зрізаємо потовщення. Потім розрізаємо листя навпіл. Впоравшись з цією роботою, складаємо листя в тарілочку, а самі займемося начинкою для голубців.
  3. Вимиваємо ½ склянки рису, змінюючи в тарілці з ним воду кілька разів. Заливаємо рис склянкою чистої води, ставимо на вогонь. Після закипання варимо його на невеликому вогні 7 хв.
  4. Цибулю нарізаємо, а моркву подрібнюємо на тертці. Далі овочі пасеруємо на рослинній олії. Додаємо дрібно нарізані гриби. Солимо і перчимо.
  5. Обсмажуємо гриби з овочами, поки з грибів вийде вся рідина, і вони не почнуть рум’янитися. Коли начинка готова, загортаємо її в голубці.
  6. Беремо нарізані капустяні листки. Викладаємо їх на столі внутрішньою частиною вгору. Десертною ложкою кладемо фарш в центр листа. Загортаємо з листа «кульочок» з начинкою в середині. Закриваємо відкриту частину «кулька», підвернувши край капусти всередину.
  7. Розігріваємо в сковороді рафіновану олію. Викладаємо в неї голубці-кульочки швом вниз. Обсмажуємо заготовки голубців з двох сторін до рум’яності.
  8. На дно глибокого посуду поміщаємо дрібні листя капусти, в які було неможливо звернути голубці через їхню малу величину. Можна також покласти обрізки потовщень з капустяних листів. На подушку з листя капусти складаємо дуже щільно все голубці в каструльку. На голубці викладаємо шматочки вершкового масла. Заливаємо підсоленою водою, щоб вона покрила повністю всі голубці.
  9. Накриваємо зверху голубці перевернутою догори дном тарілкою, щоб вона притискала їх, не даючи спливати. Зверху на тарілку ставимо невелику чашечку з водою. Чашку підбираємо таку, щоб вона не заважала закрити каструлю кришкою. Доводимо до кипіння, а потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь на  плиті. На маленькому вогні тушкуємо голубці 25-30 хв. В кінці додаємо досить дрібно порізаний свіжий кріп або щіпку сухого кропу.

Готові голубці подаємо гарячими. До голубців можна подати сметану або сметанний соус.

Дуже смачні, ніжні і оригінальні на вигляд! Спробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: