Голубці з грибами по-закарпатськи. Дуже ніжні і смачні
від Denzhyttya
13 Серпня, 2021
Не знала, що в Закарпатті є такий рецепт голубців. Хоча … Я вичитала, що в світовій кулінарії налічується близько 300 рецептів страв, так чи інакше схожих на наші голубці!
Ось ще один рецепт – з Закарпаття. Смачні пісні голубці особливо сподобаються всім любителям грибів. Страва виходить дуже ніжною, нежирною і ситною.
Інгредієнти:
- Капуста – 2 маленьких качана (по 380 г).
- Гриби (гливи або шампіньйони) – 300 м
- Рис – ½ ст. (100 г).
- Цибуля – 1 шт. (100 г).
- Морква – 1 шт. (100 г).
- Олія – 2 ст. л. (32 г).
- Перець мелений – 1 щіпка.
- Сіль за смаком.
- Масло вершкове – 20 г.
- Кріп – 2 гілочки;
- Вода – близько 1 л.
Приготування:
- Беремо качан капусти з нещільно закрученим на ньому листям. У ньому повністю вирізаємо качан, захопивши підстави листя.
- Знявши з качана листя, відварюємо їх у воді протягом 1-2 хвилини. З відвареного капустяного листя зрізаємо потовщення. Потім розрізаємо листя навпіл. Впоравшись з цією роботою, складаємо листя в тарілочку, а самі займемося начинкою для голубців.
- Вимиваємо ½ склянки рису, змінюючи в тарілці з ним воду кілька разів. Заливаємо рис склянкою чистої води, ставимо на вогонь. Після закипання варимо його на невеликому вогні 7 хв.
- Цибулю нарізаємо, а моркву подрібнюємо на тертці. Далі овочі пасеруємо на рослинній олії. Додаємо дрібно нарізані гриби. Солимо і перчимо.
- Обсмажуємо гриби з овочами, поки з грибів вийде вся рідина, і вони не почнуть рум’янитися. Коли начинка готова, загортаємо її в голубці.
- Беремо нарізані капустяні листки. Викладаємо їх на столі внутрішньою частиною вгору. Десертною ложкою кладемо фарш в центр листа. Загортаємо з листа «кульочок» з начинкою в середині. Закриваємо відкриту частину «кулька», підвернувши край капусти всередину.
- Розігріваємо в сковороді рафіновану олію. Викладаємо в неї голубці-кульочки швом вниз. Обсмажуємо заготовки голубців з двох сторін до рум’яності.
- На дно глибокого посуду поміщаємо дрібні листя капусти, в які було неможливо звернути голубці через їхню малу величину. Можна також покласти обрізки потовщень з капустяних листів. На подушку з листя капусти складаємо дуже щільно все голубці в каструльку. На голубці викладаємо шматочки вершкового масла. Заливаємо підсоленою водою, щоб вона покрила повністю всі голубці.
- Накриваємо зверху голубці перевернутою догори дном тарілкою, щоб вона притискала їх, не даючи спливати. Зверху на тарілку ставимо невелику чашечку з водою. Чашку підбираємо таку, щоб вона не заважала закрити каструлю кришкою. Доводимо до кипіння, а потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь на плиті. На маленькому вогні тушкуємо голубці 25-30 хв. В кінці додаємо досить дрібно порізаний свіжий кріп або щіпку сухого кропу.
Готові голубці подаємо гарячими. До голубців можна подати сметану або сметанний соус.
Дуже смачні, ніжні і оригінальні на вигляд! Спробуйте!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya