Горіховий торт із сирним прошарком: смачний та простий рецепт
від Denzhyttya
16 Січня, 2022
Всі ласуни, які люблять поєднання горіхових коржів і сирного крему оцінять цю домашню випічку на вищому рівні! Готується не складно, а результатом Ви будете приємно здивовані. Тому приступимо!
Інгредієнти:
Бісквіт з горіхами: (на 1 корж)
- 4 яйця
- 130 грам цукру
- 100 грам пшеничного борошна
- 70 грам дрібно подрібнених волоських горіхів
- 1 чайна ложка розпушувача
Сирний прошарок:
- 600 – 750 грам сиру
- 300 грам цукру
- 5 яєць
- 150 грам вершкового масла або маргарину
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 крем-пудинг
Пудингова маса:
- ½ літра молока
- ¾ склянки цукру
- 2 крем-пудинги
- 1 шматочок вершкового масла
- 1 крапля апельсинового ароматизатора
Приготування:
- Горіховий бісквіт. Застеліть великий лоток папером для випічки. Яєчні білки збити до міцної стійкої піни, частинами додати цукор і збивати далі. Потім зменшіть швидкість і додайте жовтки. Збивайте тільки до тих пір, поки інгредієнти не з’єднаються. В останню чергу додайте змішане борошно, розпушувач і горіхи. Акуратно перемішайте лопаткою. Викласти на деко, вирівняти. Випікати при 160°С приблизно 30-35 хвилин. (Вам потрібно спекти два таких коржі).
- Сирний прошарок. Жовтки пробити з цукром до пишноти. Додайте мелений сир і розімніть. Потім додайте пудинг, розпушувач і апельсиновий ароматизатор. В окремій посудині збити білки до стійкості і на 2-3 порції додати їх до тертої сирної маси, акуратно перемішати лопаткою. Випікати при 160°С 50-60 хвилин.
- Пудингова маса. Зварити пудинг із зазначених інгредієнтів. Холодним натерти маслом. Готову масу розділити навпіл (зверху покласти приблизно 3 ст. л.)
- Складання торта. Горіховий корж – ½ пудингової маси – сирний прошарок – ½ пудингової маси – горіховий корж – 3 столові ложки пудингової маси – натертого шоколаду.
Приємного випікання та смачного чаювання!