Готую торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
12 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитись смачним варіантом медовика на сковороді. Зараз розпал літа і цей варіант випічки найактуальніший, тому що в спеку вмикати духовку зовсім не хочеться. Я його ще готую на дачі, швидко та смачно.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 130 гр
- яйця – 2 шт
- сіль – 1/3 ч.л.
- мед – 100 гр
- сода – 1 ч.л.
- борошно – 300-350 гр
Для сметанного крему:
- сметана 15-25% – 500 гр
- цукрова пудра – 5-6 ст.л.
- лимонна кислота – 1/4 ч.л.
Приготування:
- У миску кладемо вершкове масло 130г, розбиваємо 2 яйця, додаємо мед 100 грам, дрібку солі.
- Ставимо на водну баню і нагріваємо до повного розтоплення масла, додаємо соду 1 ч.л., помішуємо.
- Як маса почне пінитися додаємо приблизно 200 г борошна і перемішуємо, знімаємо з вогню дамо трохи охолонути хвилин 5.
- Додаємо просіяного борошна 100-150 грам і замішуємо тісто.
- Тісто має бути не надто забите борошном і не рідким. Стіл присипаємо борошном, кладемо тісто і ділимо на 8 частин, все залежить який діаметр вашої сковороди, у мене діаметр 26 см, я ділю на 8 частин.
- Розкачуємо кульку по діаметру сковороди і смажимо з двох боків під кришкою до рум’яного кольору.
- Готовий корж обрізаємо відразу, поки він гарячий до потрібного нам діаметра. Обрізки за допомогою блендера перетворюємо на крихту та обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді.
- Для крему я використовую магазинну сметану жирністю 20%, додаю до неї цукор і перемішую ложкою, не треба збивати, інакше крем буде рідким.
- Збираємо торт: кладемо перший корж і змащуємо кремом, далі наступний і та змащуємо всі коржі.
Посипаємо верх і боки тортика крихтою. Даємо просочитися години 4 і можна пити чай. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки