Готую торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді

Вітання! Сьогодні хочу поділитись смачним варіантом медовика на сковороді. Зараз розпал літа і цей варіант випічки найактуальніший, тому що в спеку вмикати духовку зовсім не хочеться. Я його ще готую на дачі, швидко та смачно.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 130 гр
  • яйця – 2 шт
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • мед – 100 гр
  • сода – 1 ч.л.
  • борошно – 300-350 гр

Для сметанного крему:

  • сметана 15-25% – 500 гр
  • цукрова пудра – 5-6 ст.л.
  • лимонна кислота – 1/4 ч.л.

Приготування:

  1. У миску кладемо вершкове масло 130г, розбиваємо 2 яйця, додаємо мед 100 грам, дрібку солі.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  2. Ставимо на водну баню і нагріваємо до повного розтоплення масла, додаємо соду 1 ч.л., помішуємо.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  3. Як маса почне пінитися додаємо приблизно 200 г борошна і перемішуємо, знімаємо з вогню дамо трохи охолонути хвилин 5.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  4. Додаємо просіяного борошна 100-150 грам і замішуємо тісто.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  5. Тісто має бути не надто забите борошном і не рідким. Стіл присипаємо борошном, кладемо тісто і ділимо на 8 частин, все залежить який діаметр вашої сковороди, у мене діаметр 26 см, я ділю на 8 частин.
  6. Розкачуємо кульку по діаметру сковороди і смажимо з двох боків під кришкою до рум’яного кольору.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  7. Готовий корж обрізаємо відразу, поки він гарячий до потрібного нам діаметра. Обрізки за допомогою блендера перетворюємо на крихту та обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді
  8. Для крему я використовую магазинну сметану жирністю 20%, додаю до неї цукор і перемішую ложкою, не треба збивати, інакше крем буде рідким.
  9. Збираємо торт: кладемо перший корж і змащуємо кремом, далі наступний і та змащуємо всі коржі.Готовлю торт без духовки за 20 хвилин: медовик на сковороді

Посипаємо верх і боки тортика крихтою. Даємо просочитися години 4 і можна пити чай. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: