Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму

Сьогодні ми готуватимемо смачну кабачкову ікру з баклажанами на зиму. Кабачкова ікра готується різними способами та з різними інгредієнтами. І сьогодні я поділюся з вами ще одним рецептом дуже смачної овочевої заготівлі на зиму, яка сподобається всім любителям таких холодних закусок.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1700 г
  • Баклажани – 1 кг
  • Морква – 500 г
  • Цибуля – 400 г
  • Часник – 1 головка
  • Олія соняшникова – 300 мл
  • Томатна паста – 200 г
  • Суміш перців – 1 ч. л (з гіркою)
  • Оцет 9% – 2 ст. л
  • Сіль – 3 ст. л
  • Цукор – 2 ч. л

Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму

Приготування:

  1. Насамперед, займемося підготовкою овочів. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки. Обрізаємо кінчики із двох сторін і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Баклажани так само промиваємо та очищаємо від шкірки. Обрізаємо кінчики із двох сторін і нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Моркву промиваємо, очищаємо шкірку за допомогою овочечистки. Обрізаємо кінчики із двох сторін. Моркву нарізаємо довільними шматочками.
  4. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо не дуже дрібно.
  5. Часник чистимо, промиваємо і натираємо на середній тертці.
  6. Готувати таку кабачкову ікру найкраще в каструлі з товстим дном із нержавіючої сталі, тому що овочі в процесі тушкування можуть підгоріти.
  7. У велику каструлю, де готуватиметься наша кабачкова ікра, вливаємо всю олію і додаємо ріпчасту цибулю та моркву.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  8. Все ретельно перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь та накриваємо кришкою.
  9. На помірному вогні доводимо овочеву суміш до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і готуємо овочі 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  10. Через 15 хвилин, додаємо баклажани та кабачки.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  11. Все перемішуємо.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  12. Накриваємо кришкою і тушкуємо після закипання ще 30 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За цей час овочі дадуть сік і трохи зменшаться у розмірі.
  13. Потім подрібнюємо овочеву суміш до однорідної консистенції за допомогою занурювального блендера.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  14. Далі додаємо до неї томатну пасту, сіль, цукор і суміш перців.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  15. Все добре перемішуємо.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  16. Повертаємо каструлю з ікрою на повільний вогонь та продовжуємо тушкувати їх протягом 20 хвилин.
  17. Наприкінці приготування додаємо оцет та часник.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  18. Все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  19. Поки тушкується кабачкова ікра з баклажанами, стерилізуємо банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
  20. Готову кабачково-баклажанну ікру розкладаємо по стерилізованих баночках і відразу ж герметично закатуємо стерилізованими кришками.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  21. Перевертаємо банки вгору дном і накриваємо їх рушником або ковдрою. Витримуємо так до повного остигання.Найсмачніша кабачкова ікра з баклажанами на зиму
  22. Зберігати кабачково-баклажанну ікру бажано в темному місці, можна за кімнатної температури, але подалі від джерела тепла.

Ось і все, на цьому наша дуже смачна ікра кабачкова з баклажанами на зиму готова!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: