Готуємо дивовижний Швейцарський торт. Лінивий варіант рецепта
Ніжний і просто приголомшливо смачний Швейцарський, можна сказати ледачий торт без розкачування коржів, без особливих зусиль, але результат просто перевищує всі очікування.
Складові:
Для бісквіта
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
Для білого крему
- Крем-сир – 600 гр.
- Вершки – 450 гр. Можна замінити домашньою жирною сметаною
- Цукрова пудра – 100 гр.
Для просочення
- Вода – 5 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Коньяк – 1 ст.л. (за бажанням)
Для шоколадного крему
- Шоколад – 150 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Коньяк – 1-2 ст.л. (за бажанням)
Рецепт приготування швейцарського торта
Для приготування бісквіта збити яйця за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, частинами додавати цукор і ванільний цукор . Збивати до білого кольору і до збільшення в об’ємі. На це буде потрібно приблизно 15 хвилин.
У борошно додати розпушувач. Все просіяти в яєчно-цукрову суміш порціями, кожного разу перемішуючи суміш віничком в одному напрямку, щоб тісто не осіло.
Приготувати деко. Застелити його пергаментним папером, заздалегідь змащену маслом. Вилити на деко тісто і акуратно розрівняти.
Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити деко в духовку. Випікати до готовності. Готовність визначати пробою на суху паличку. На це буде потрібно приблизно п’ятнадцять хвилин.
Бісквіт злегка остудити. Потім зрізати по краях і витягти з деко. Зняти також пергаментний папір для випічки.
Бісквіт охолодити повністю. Готовий пласт розрізати на чотири рівні частини.
Для приготування білого крему вершки дуже добре охолодити. Додати цукрову пудру і збити міксером на великій швидкості. Після цього додати крем-сир і продовжити збивання поєднуючи всі інгредієнти. Крем готовий.
Для приготування просочення цукор поєднати з водою питною і розмішати до повного розчинення цукру. За допомогою пензлика змастити усі коржі просоченням.
Для шоколадного крему з’єднати ламаний шоколад і вершкове масло. Розтопити на водяній бані або мікрохвильовці і перемішати.
Для збірки торта просочений корж викласти на дошку і промазати його приготовленим шоколадним кремом. Змастити білим кремом, розрівняти і накрити наступним коржем.
Далі зробити з рештою коржами ту ж процедуру. Верхню частину торта і бічні частини обмазати білим кремом. Потім торт потрібно прибрати в холодильник на ніч для просочення. Швейцарський торт прикрасити тертим шоколадом. Виделкою зробити візерунки по крему зверху і з боків.