Ароматні і повітряні булочки з яблуками. Як пух, повітряні!

Ароматні і повітряні булочки з яблуками. Як пух, повітряні!

Тісто дуже м’яке, начинка ніжна!

Інгредієнти:

Стакан 250 мл

  • молоко – 1 ст.
  • борошно – 3.5 ст.
  • дріжджі – 8 гр., або 4 гр сухих
  • цукор – 3 ст.л.
  • вершкове масло – 40 гр
  • дрібка солі
  • ванілін
  • яйце – 1 шт

Для начинки:

  • яблука – 700 – 800 гр
  • цукор – 3 ст.л
  • сік половини лимона або родзинки
  • кориця

Приготування:

  1. Виливаємо в миску склянку теплого молока, цукор і дріжджі. Відставляємо на 5-10 хвилин.
  2. Потім вбиваємо куряче яйце, ванілін і всипаємо поступово борошно, замішуючи тісто. У процесі замішування додаємо сіль і розм’якшене вершкове масло. Продовжуємо замішувати тісто, додаючи поступово решту борошна.
  3. Тісто має вийти м’яким і не прилипати до рук. Викладаємо тісто назад в миску, накриваємо харчовою плівкою і відставляємо приблизно на 1-2 години, до збільшення в об’ємі в два рази.
  4. Готуємо начинку. Яблука помити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками. Потім відправляємо їх на сковороду, посипаємо цукром, скроплюємо соком лимона. Перемішуємо і тушкуємо 15-20 хвилин, до повного випаровування рідини.
  5. Додаємо корицю, перемішуємо і відставляємо до повного охолодження.
  6. Підминаємо тісто і ділимо його на рівні частини. Кожен шматочок скачуємо в кульку і накриваємо харчовою плівкою, залишаючи на 15 хвилин.
  7. Присипаємо робочий стіл борошном, формуємо з кожного кружечка тіста пиріжок, поклавши в центр начинку.
  8. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо пиріжки на деко і відставляємо ще на 15-20 хвилин.
  9. Потім змащуємо збитим яйцем і посипаємо за бажанням: коричневим цукром, кунжутом, маком.
  10. Відправляємо випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин. Готовим пиріжкам даємо охолонути і подаємо до столу для сімейного чаювання. Готуйте з задоволенням і смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: