Готуємо французьку легенду — покрокова інструкція приготування макарун

  • Готуємо французьку легенду — покрокова інструкція приготування макарун.
Готуємо французьку легенду — покрокова інструкція приготування макарун

Справжній хіт серед солодощів — французькі макаруни. Вони неймовірно смачні, повітряні та ніжні. Різноманітність смаків просто вражає, вони можуть бути мигдальні, лавандові, малинові, шоколадні або карамельні. А палітра кольорів змушує закохатися у цей десерт з перших секунд.

Приготувати макаруни в домашніх умовах абсолютно не складно, пропонуємо самостійно в цьому переконатися.

Французькі макаруни — покрокова інструкція приготування

Французькі макаруни — покрокова інструкція приготування

Інгредієнти:

  • 2/3 склянки мигдальної муки
  • 1,5 склянки цукрової пудри
  • 3 яєчні білки
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. ванільного екстракту

Для начинки вам знадобляться:

  • 7 ст. л. вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 1/4 склянки цукру або цукрової пудри
  • 3,5 ст. л. молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Візьміть миску і з’єднайте цукрову пудру і мигдалеве борошно. Просійте отриману суміш через сито кілька разів. Тоді консистенція маракун буде повітряна.
  2. За допомогою міксера збийте яєчні білки до жорстких піків. Потім акуратно додайте ванільний екстракт і цукор та продовжуйте збивати, збільшуючи швидкість міксера.
  3. Акуратно перемішайте лопаткою білкову та борошняну суміші до однорідної консистенції. Отримане тісто перемістіть у кондитерський мішок.
  4. Деко для запікання застеліть пергаментним папером. Можна попередньо намалювати формочки майбутніх макарун. За допомогою кондитерського мішка видавити макаруни по намальованим формам. Потім залиште деко при кімнатній температурі близько 15-20 хвилин.
  5. Коли тісто настоїться, можна відправляти в розігріту до 120 градусів духовку на 15-20 хвилин.
  6. Поки макаруни остуджуються, приготуйте начинку. Для цього розімніть виделкою вершкове масло до однорідної маси.
  7. Жовтки збийте з цукром, потім влийте молоко і знову збийте. Поставте отриману суміш на вогонь і готуйте, поки вона не загусне. Перелийте суміш у миску і дайте їй охолонути до кімнатної температури. Додайте вершкове масло і перемішайте. У вас вийде ідеальна кремова текстура.
  8. Візьміть половинки макарун і намажте начинку. Потім з’єднайте ці половинки.

Готово!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: