Готуємо гречку за принципом плову: каша тепер уже не гарнір, а повноцінна страва на весь день
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
У процесі приготування страви найменше хочеться виявити відсутність важливого інгредієнта. Але навіть якщо йдеться про рис у плові, все не так безнадійно, як здається. Замініть звичну крупу на гречку за цим рецептом, додайте картоплю, і ця страва займе своє почесне місце поряд із традиційним узбецьким пловом у вашому меню.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 500 гр.
- Олія соняшникова – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яловичина – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст.
- Картопля – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Вода
Приготування:
Гречаний плов, як і звичайний, найзручніше готувати в казані, але можна скористатися іншим посудом або навіть мультиваркою.
- Нарізану цибулю обсмажуємо у вже розігрітій олії до золотистого кольору, після чого додаємо нарізане невеликими шматками м’ясо і обсмажуємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи. У цьому рецепті ми використовуємо яловичину, але ви можете вибрати м’ясо на свій смак.
- Додаємо до вмісту казана не дрібно нарізану картоплю, моркву соломкою, сіль, перець, томатну пасту та спеції за смаком. Помішуючи, обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
- Заливаємо м’ясо з овочами водою так, щоб вона трохи покривала вміст казана. Всипаємо промиту гречку, розподіляємо рівним шаром і доливаємо окріп на 2 см вище за вміст.
- Акуратно перемішавши гречку з овочами і м’ясом, накриваємо кришкою казан і залишаємо готуватися на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Смачна і дуже ситна гречана каша з м’ясом і овочами, яка за смаком нічим не поступається справжньому плову, готова!
Джерело:
mandarynka.com.ua