Смачні булочки до чаю. М’які та пишні, навчила всіх подруг готувати

М’які та пишні булочки, за рахунок вершкового масла вони виходять листковими, ароматними. Якщо ви мінятимете начинки, щоразу у вас вийдуть нові варіанти булочок.

Інгредієнти:

  • теплі молоко та вода по 200 мл
  • олія соняшникова, 100 мл
  • цукор, 1 ст
  • дріжджі живі, 25 г або сухі, 8 г
  • яйце, 1 шт
  • сіль, 1 ч.л
  • борошно, близько 750 г
  • вершкове масло 150 г

Приготування:

  1. Для начинки я використовую сир солодкий або солоний, з кропом, солоний сир або сулугуні, фарш і т.д.
  2. З’єднуємо молоко та воду, всипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо до однорідності та залишаємо до появи пінки
  3. Вводимо яйце, сіль, олію та перемішуємо.
  4. Частинами всипаємо просіяне борошно, і вимішуємо не липке і м’яке тісто.
  5. Порада: з борошном акуратно, не забивайте масу, просто добре вимішуйте.
  6. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1–1.5 години.
  7. Ділимо тісто на порційні шматочки. У мене виходить 16 колобків.
  8. Розкачуємо в тонкі пласти і кожен змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо стопочкою один на одного по 2 штуки.
  9. Ріжемо коло на 4 частини, на кожну викладаємо начинку (тертий сир) і скачуємо рулетики, починаючи з широкої частини. Рулетик згортаємо у круглу булочку.
  10. Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом, накриваємо, залишаємо на 20 хвилин.Смачні булочки до чаю. М'які та пишні, навчила всіх подруг готувати
  11. Змащуємо булочки збитим жовтком із молоком. Можна ще посипати кунжутом.
  12. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.Смачні булочки до чаю. М'які та пишні, навчила всіх подруг готувати

Булочки виходять дуже ніжними, м’якими та пишними, з яскравим вершковим ароматом та смаком, з розплавленою начинкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: