Готуємо плов з курячими ніжками в духовці.
Плов з курячими гомілками відмінний варіант для сімейної вечері. Тим більше, що його смак чудовий! Готується він просто і завжди рис виходить розсипчастим і ароматним.
Переходимо до процесу приготування плову
Спочатку готуємо зажарку з двох цибулин великого розміру і двох морквин. З цибулі знімаємо лушпиння і грубо ріжемо. Морквину тремо за допомогою терки з великими отворами.
Беремо велику сковорідку, наливаємо олію соняшникову, нагріваємо і відправляємо першою цибулю. Обсмажуємо пару хвилин і додаємо моркву. Пасеруємо до напівготового стану овочів. Солемо на свій смак (близько половини ч. л.).
Курячі гомілки складаємо в миску досить об’ємну ( щоб помістилось 8 гомілок, можна брати звичайно менше). Всипаємо одну ч. л. без гірки сіль.
А тепер головний інгредієнт, який додасть плову золотистого відтінку і виражений смак – спеції для плову. Беремо 1 ст. ложку з гіркою. Втираємо приправу і сіль в гомілки. Робимо це в рукавичках, оскільки в спеціях є куркума, а нею навіть фарбують одяг.
Далі приступаємо до підготовки рису. Беремо дві склянки. Промиваємо його водою.
У скляну форму викладаємо рівномірним шаром смажені овочі, потім рис.
У сковорідку, на якій смажили цибулю і моркву, наливаємо чотири склянки води, додаючи сіль за смаком .
Видавлюємо в рис два зубчики часнику.
Зверху кладемо курячі ніжки і акуратно вливаємо бульйон. Закриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 60 хвилин. Готуємо при 200 °.
Дістаємо плов з духовки і перевіряємо : рис готовий і залишився при цьому розсипчастим. Спеції надали страві божественний смак та аромат.