Пляцок з чорносливом і маренгою

Пляцок з чорносливом і маренгою

Оригінальний смак сухофруктів добре поєднується з ніжним ванільним безе. Над цим дивом потрібно попрацювати, однак результат приємно всіх здивує.

Інгредієнти

  • борошно – 1 склянка.
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • яйце – 5 штук.
  • жовток – 1 яйця.
  • цукор – 2 склянки.
  • цедра лимона.
  • масло – 110 г.
  • розпушувач – 1 ч.л.

Крем

  • білок – з 6 яєць.
  • цукор-пудра – 3 склянки.
  • цукор ванільний – 1 ч.л.
  • желатин – 1/2 ч.л.
  • вода 3 склянки.
  • горіхи 50 г.
  • чорнослив 50 г.
  • курага 50 г.
  • родзинки 50 г.
  • сік яблучний – 300 г.

Приготування

  1. Взяти яйця, цукор, жовтки і лимонну цедру. Поставити на водяну баню, при цьому миска з масою не повинна торкатися води.Збивати до розчинення цукру.
    В яєчну масу вмішати борошно, крохмаль і розпушувач.
  2. Розтопити вершкове масло і, акуратно помішуючи, тоненькою цівкою вливати в тісто.
  3. Роз’ємну форму застелити папером і вилити тісто. Випікати 40 хвилин при 190 градусах. Готовність перевірити зубочисткою. Охолодити і розрізати корж на дві або три частини.
    Коржі просочити яблучним соком.
  4. Готуємо крем, для цього насипати в каструлю цукор і залити водою. Варити, постійно знімаючи піну. Перевірити чи готовий він можна наступним способом: налити в холодну тарілку трішки сиропу і натиснути на нього холодної ложкою, якщо сироп потягнеться товстою ниткою – він готовий. У гарячому сиропі розчиніть желатин.
  5. Білки збити з ванільним цукром і цукром в тугу піну і, не перериваючи процес збивання, тонкою цівкою влити сироп. Швиденько перемішати. Додати сухофрукти.
  6. Крем з сухофруктами поділити на три частини для трьох коржів або на дві – для двох. Просочені коржі змастити кремом. Готовий торт закрити ковпаком, щоб не завітрився крем і поставити, щоб просочився.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: