Готуємо смачну випічку із картоплею. Старий рецепт
від Denzhyttya
20 Листопада, 2021
З картоплі можна приготувати багато страв, у тому числі випічку! Дуже смачними виходять коржики. Готувати їх потрібно у духовці. Процес простий, нехай і вимагає наявності у вас часу, тому що працюватимемо з дріжджовим тістом. Але не лякайтеся – рецепт дуже простий!
Інгредієнти:
- Картопля 4-5 шт
- Молоко 1/3 склянки
- Сіль 1/2 ч.л
- Сир 150 гр
- Борошно 4 склянки
- Сіль 1 ч.л
- Цукор 1 ст.л
- Дріжджі 10 гр
- Соняшникова олія 2 ст.л
- Молоко 2 склянки
- Жовток 1 шт
Приготування:
- Спочатку потрібно відварити картоплю, як для пюре. Не забувайте картоплю посолити!
- За допомогою товкача її потрібно перетовкти. До пюре натерти твердий сир на великій тертці. Перемішати ложкою.
- Для тіста потрібно перемішати сіль та цукор. Влити олію та тепле молоко.
- Перемішати продукти та всипати сухі дріжджі. За рахунок теплого середовища вони відразу ж дадуть потрібну реакцію.
- Просіяти борошно через сито і лише після засипати у миску.
- Замішати тісто ложкою, потім – вручну. Воно буде м’яким та ніжним.
- Тісто потрібно накрити харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і залишити на 20 хвилин у теплому місці – воно помітно підросте в об’ємі навіть за цей короткий термін.
- Посипати стіл борошном і сформувати коржики з невеликої частини тіста.
- Щільно зліпити краї тіста, щоб начинка не вивалилася – повинен вийти круглий коржик.
- Його потрібно притиснути долонькою, щоб він став плоским. Залишити випічку на столі на 20 хвилин.
- Коржики помітно збільшаться в об’ємі, якщо накрити їх кухонним рушником і в кімнаті буде тепло.
- Розігріти духовку до 180 °. Змастити верх кожного коржика збитим яйцем.
- Випікати коржі 20-25 хвилин.
Подавати до чаю чи до перших страв! Дуже смачними коржики будуть, якщо вони теплі. Можливо, всю порцію ви не з’їсте за 1 раз, але їх завжди можна розігріти у мікрохвильовій печі або обсмажити на сковорідці з невеликим додаванням олії.
Джерело:
mandarynka.com.ua