Шоколадний пиріг з сирними кульками

Простий у приготуванні, смачний та красивий пиріг.

Інгредієнти:

Сирні кульки

  • сир домашній – 200 г
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • кокосова стружка – 10 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • рисове борошно – 50 г
  • ванілін за смаком

Тісто

  • яйця курячі – 2 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • какао – 15 г
  • рисове борошно – 50 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Додатково

  • какао – 20 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • окріп – 6 ч. л.

Приготування:

  1. Підготувати усі інгредієнти. Рисове борошно можна замінити на звичайне, але з рисового виходить ніжніше. Структура тіста залежить від якості какао, вибирайте хороше. Для сирних кульок до сиру додаємо цукор, жовтки та ванілін. Добре розтираємо.
  2. По столовій ложці додаємо борошно і добре розмішуємо. Можливо, борошна знадобиться трохи менше, якщо сир сухуватий. Повинна вийти трохи липка, але досить щільна маса.
  3. Форму для випікання краще вибрати силіконову або роз’ємну. У мене форма діаметром 18 см. Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном, надлишки борошна струсити. З сирної маси сформувати кульки приблизно по 4-5 см у діаметрі та викласти у форму у довільному порядку.
  4. Для тіста збити жовтки із цукром. Змішати какао, розпушувач та борошно до однорідної маси. Додати збиті жовтки та перемішати.
  5. Білки збити окремо до стійких піків. І обережно вмішати в тісто. Тісто має вийти досить рідким.
  6. Залити тістом сирні кульки і поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, вона має бути сухою.
  7. Потім змішати какао з цукром, додати кип’яток і енергійно розмішати. Полити готовий пиріг. Хвилин за 10 можна трохи посипати його кокосовою стружкою. Подавати повністю остиглим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: