Готуємося до зими: помідори з цибулею в олії

Помідори відмінно поєднуються з олією як у свіжому вигляді, так і в консервованому. За цим рецептом помідори виходять смачні, солодкі, пружні – не розвалюються. Приготувавши один раз, вам захочеться готувати за цим рецептом заготівлі кожну зиму.
Нам знадобиться 3-х літрову банку:

  • Помідори – скільки поміститься
  • Солодкий перець – 3 шт
  • Часник – 4 зубчики
  • Цибуля – 4 штуки
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Зелень – на ваш смак

Для маринаду знадобиться:

  • Олія соняшникова – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт
  • Сіль – 1 ч.л
  • Цукор – 3 ст.л
  • Оцет 6% – півсклянки

Приготування:

  1. Болгарський перець ріжемо вздовж на 4 частини. Цибулю ріжемо кільцями. Помідори ріжемо великими частинами.
  2. Помідори, порізаний перець та цибулю, часник та гострий перець укладаємо в банку.
  3. Готуємо маринад. Усі інгредієнти для маринаду поміщаємо в одну ємність та доводимо до кипіння.
  4. Маринад, що кипить, заливаємо в банки до овочів, залишаємо на 3-5 хвилин і знову зливаємо.
  5. Ще раз кип’ятимо маринад і знову заливаємо в банки до овочів. Тепер уже більше не зливаємо.
  6. Закатуємо банки. Перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: