Готуємося до зими: помідори з цибулею в олії
18 Серпня, 2022
Помідори відмінно поєднуються з олією як у свіжому вигляді, так і в консервованому. За цим рецептом помідори виходять смачні, солодкі, пружні – не розвалюються. Приготувавши один раз, вам захочеться готувати за цим рецептом заготівлі кожну зиму.
Нам знадобиться 3-х літрову банку:
- Помідори – скільки поміститься
- Солодкий перець – 3 шт
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля – 4 штуки
- Гострий перець – 1 шт.
- Зелень – на ваш смак
Для маринаду знадобиться:
- Олія соняшникова – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Лавровий лист – 6 шт
- Сіль – 1 ч.л
- Цукор – 3 ст.л
- Оцет 6% – півсклянки
Приготування:
- Болгарський перець ріжемо вздовж на 4 частини. Цибулю ріжемо кільцями. Помідори ріжемо великими частинами.
- Помідори, порізаний перець та цибулю, часник та гострий перець укладаємо в банку.
- Готуємо маринад. Усі інгредієнти для маринаду поміщаємо в одну ємність та доводимо до кипіння.
- Маринад, що кипить, заливаємо в банки до овочів, залишаємо на 3-5 хвилин і знову зливаємо.
- Ще раз кип’ятимо маринад і знову заливаємо в банки до овочів. Тепер уже більше не зливаємо.
- Закатуємо банки. Перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки