Готую картопляні язички. Смачніше і корисніше чіпсів і простіше смаженої картоплі

Без краплі олії.

Кожна мама знає, що чіпси, м’яко кажучи, не найкорисніша страва. Але діти їх люблять і постійно просять купити.

На щастя, я знайшла чудовий вихід із становища – картопляні язички. Діти їх їдять з великим задоволенням, і про шкідливі чіпси навіть не згадують. А готуються вони дуже просто зі звичайної картоплі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 – 4 штуки;
  • Сіль (в ідеалі морська) – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Спеції та інші приправи – на свій розсуд (наприклад сушені кріп і часник).

Крім цього знадобиться пергаментний папір.

І в ідеалі картопляні бульби повинні мати довгасту форму, щоб шматочки були максимально схожі на язички.

Приготування:

Картоплю потрібно вимити і очистити від шкірки. Якщо картопля молода, свіжого врожаю, з тонкою шкіркою, то чистити не обов’язково.

Кожну картоплю нарізати на язички, тобто уздовж, товщиною по 4 – 5 мм.

Картопляні язички викласти на паперові серветки, щоб позбавити шматочки від зайвої вологи.

Зверху промокнути картоплю також паперовими серветками (рушничок).

Включити духовку, вона повинна бути розігріта.

Деко застелити пергаментним папером і посипати його сіллю, не надто багато. НЕ шар солі, а просто, як ніби Ви солите деко.

На сіль викласти картопляні язички, намагаючись, щоб вони не стикалися один з одним.

Посипати приправами.

Готую картопляні язички. Смачніше і корисніше чіпсів і простіше смаженої картоплі

Якщо любите гостре, то можна ще додати червоний гострий перець.

Прибрати деко з язичками в розігріту духовку на 10 хвилин.

Через 10 хвилин дістати кожен язичок перевернути і прибрати в духовку ще на 5 – 7 хвилин.

За цей час язички підрум’яняться, покриються апетитною хрусткою скоринкою.

Картопляні язички готові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: