Хичіни з сиром і зеленню
від Denzhyttya
4 Лютого, 2020
- Продовжуючи тему східної кухні, tochka.net розповість тобі, як приготувати ще одну оригінальну страву - хичіни з сиром і зеленню.
Хичіни з сиром © depositphotos
Хичіни – це національна страва Північного Кавказу, дуже смачна і поживна. Вони являють собою щось середнє між пиріжками і коржиками з начинкою, а також чимось нагадують хачапурі або чебуреки.
Назва страви хичіни пояснюється просто: “хич” у перекладі означає “хрест”. Все тому, що готові коржики розрізають навхрест перед подачею. Вважається, що, чим тонше розкачаний хичін, тим він смачніший. Але не варто перейматися, якщо з першого разу у тебе це не вийде – хичіни все одно будуть смачними!
Хичіни з сиром і зеленню – інгредієнти:
для тіста:
- 3-4 склянки борошна,
- 1 стакан кефіру (або кислого молока),
- 0,5 склянки води,
- 50 г вершкового масла,
- щіпка соди,
- щіпка солі,
для начинки:
- 500 г м’якого сиру (адигейський, бринза),
- пучок зелені (кріп, кінза, петрушка),
для соусу:
- 1 стакан кефіру або йогурту,
- 2 зубки часнику,
- зелень.
Хичіни з сиром і зеленню – приготування:
- Змішай кефір із водою, поступово додавай просіяне борошно, змішане з содою і сіллю. Заміси тісто, при необхідності додаючи ще борошна, щоб воно не прилипало до рук.
- Скачай тісто в кулю, накрий рушником і залиш на 30 хвилин.
- Приготуй начинку для хичінів із сиром. Для цього сир натри на крупній тертці або пропусти через м’ясорубку. Подрібни зелень і змішай із сиром. Посоли за смаком.
- Розділи тісто на кілька частин і кожну розкачай у вигляді коржа. У центр коржів виклади начинку, збери краї тіста по колу і защипни їх зверху.
- Придави колобок долонею і акуратно розкачай у корж завтовшки приблизно 6-8 мм. Якщо всередину потрапило повітря, проткни хичіни з сиром виделкою, щоб воно вийшло.
- Обсмажуй хичіни з сиром на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
- Готові хичіни з сиром викладай на блюдо, рясно змащуючи розтопленим вершковим маслом. Перед подачею розріж на 4 частини.
- Подавай хичіни з сиром із соусом. Для соусу змішай кефір з подрібненими зеленню і часником.
Смачного!
Джерело:
lady.tochka.net
Позначки