Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
від Denzhyttya
31 Січня, 2023
На прохання чоловіка приготувала хінкалі, він любить усе, що з м’яса та борошна. Ну а якщо це хінкалі, манти чи пельмені, то кохання безмежне.
У мене є улюблене тісто для пельменів, рецепт вже виставляла. Але для хінкалі люблю робити саме таке тісто, воно еластичне, трохи щільніше і ніколи не рветься.
Яке м’ясо використати, вирішувати вам, у мене свинина. Але найчастіше роблю зі свинини та яловичини 1:1.
Тісто досить щільне і у мене не вистачає терпіння вимішувати його руками, потрібно близько 7 хвилин. Я скористалася планетарним міксером, це швидше.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 500 г
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч.л.
Для фаршу:
- М’ясо – 600 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кінза – 1/2 пучка
- Спеції, сіль та перець – за смаком
- Вода – 200-250 мл
Приготування:
- Всипала в чашу міксера борошно та сіль.
- Влила воду та замісила тісто, помістила в пакет та залишила на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Яйця в цьому рецепті не використовую.
- Потім зайнялася фаршем.
- Прокрутила м’ясо на м’ясорубці із насадкою для середнього помелу.
- Додала нарізану цибулю та кінзу.
- Влила холодну воду. Фарш повинен бути досить рідким, але я не завжди дотримуюсь цього правила.
- Додала спеції для хінкалі, посолила, поперчила та перемішала.
- Присипала робочу поверхню борошном.
- З тіста зробила ковбаску та нарізала на частини.
- Розкачала кожну частину в тонкий коржик.
- У центр кожного коржика виклала м’ясну начинку.
- Підняла краї та закріпила так, щоб вийшов хвостик.
- Хвостик можна залишити і так буде правильно, але я його зрізаю.
- Потім переклала в пакет та відправила у морозилку. Ну, а частину з’їли звичайно.
З того ж тіста роблю манти.
Джерело:
plyashka.com