Хліб за 5 хвилин ! Рецепт господині з Канади

Хліб за 5 хвилин від Наталі! Рецепт господині з Канади

Дуже смачний і простий рецепт хліба, який завжди чудово виходить.

Інгредієнти:

  • вода тепла – 375 мл
  • борошно – 500 г
  • дріжджі свіжі – 15 г або сухі – 5 г
  • сіль – 1.5 ч.л
  • ємність з кип’ятком в духовку – 300 мл

Приготування:

  1. У теплій воді розводимо дріжджі, сіль.
  2. Борошно просіваємо і всипаємо в рідку основу.
  3. Швидко змішуємо вінчиком. У вас має вийти досить липке тісто.
  4. Накриваємо тісто плівкою і робимо в ній маленьку дірочку, щоб виходив вуглекислий газ. Залишаємо в теплому місці на 2 години.
  5. Порада: тісто ви можете зберігати в холодильнику протягом 2 тижнів або відразу приступати до формування хліба. Можна щоранку брати трохи тіста і випікати свіжий хліб до сніданку.
  6. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, обминаємо, формуємо буханку, складаємо, потім витягуємо і знову формуємо буханку. Робимо надрізи.
  7. Форму, в якій будете пекти, ставимо в духовку і нагріваємо при 230 градусах протягом 30 хвилин.
  8. Виймаємо форму, укладаємо пергамент і батон, ставимо в духовку.
  9. Вниз духовки ставимо ємність з кип’ятком.
  10. Випікаємо близько 30 – 40 хвилин при 230 градусах. Охолоджуємо і подаємо до столу.

Хліб за 5 хвилин від Наталі! Рецепт господині з Канади

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: