Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі та ароматні

На кожні свята маю охоту спробувати пампухи за новим рецептом. Цього разу в мене були пампухи на кефірі. Вийшли дуже смачні, такі пухкенькі, ароматні і жовті всередині.

Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі, ароматні і жовті всередині - перевірений рецепт від української господині

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру, можна квасного молока,
  • 150 г цукру,
  • 1 пач.ванільного цукру,
  • 100 г масла,
  • 1/4 ч.л куркуми за бажанням,
  • 60 г пресованих дріжджів,
  • 5 яєць (я дала 3 жовтки і 2 цілих яйця),
  • цедра 0,5 – 1 лимона за бажанням,
  • 800-900 г борошна.

Р. S: кількість борошна залежить від густоти кефіру чи кислого молока. Я готувала на магазинному кефірі, то  пішло 800-830г борошна.

Приготування:

В теплому кефірі розчиняємо дріжджі, 2 ст.л цукру і 2 ст.л борошна від загальної кількості. Все перемішуємо вінчиком і відставляємо опару в сторону.

Жовтки і яйця збиваємо з дрібкою солі, тоді з рештою цукру і ванільним цукром до пишності. Масло розтоплюємо і охолоджуємо, щоб не було гаряче.Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі, ароматні і жовті всередині - перевірений рецепт від української господині

В мисці з борошном робимо заглиблення, вливаємо сюди опару, перемішуємо. Додаємо збиті яйця, масло, куркуму, цедру і все перемішуємо. Тісто треба гарно вимісити, ідеально як є тістоміс. Я вимішувала руцями ~10хв. Чим краще вимісимо тісто, тим пухкіші отримаємо пампухи. Борошном краще не забивати. Ліпше змастити руки олією і довше вимісити.

Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1годину, тісто має гарно підрости, збільшитися в розмірі в 2-3 рази.

Ділимо тісто на 2 частини, щоб зручно було працювати з ним. Кожну частину розкачуємо товщиною до 1см, вирізаємо стаканом кружечки. Даємо начинку. Я робила з вареним згущеним молоком, шоколадною пастою, шоколадними цукерками (як вафельні трубочки) і лише кілька з повидлом. Защиплюємо краї гарненько.Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі, ароматні і жовті всередині - перевірений рецепт від української господині

Ставимо швом до низу на притрушену борошном поверхню. Пампухи мають підрости, збільшитись.
Тоді можна смажити у добре розігрітій олії (175°) з двох сторін до рум’яності.

Викладаємо на паперові рушнички в один ряд, щоб не деформувати пампухи. Як вистигнуть, можна складати гіркою)Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі, ароматні і жовті всередині - перевірений рецепт від української господині

Готувала за рецептом Вероніки Степанченко.

Смачного!

Пишні пампухи на кефірі: дуже смачні, пухкенькі, ароматні і жовті всередині - перевірений рецепт від української господині

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: