Хрусткі конвертики з капусти із сиром та шинкою

Хрумкі конвертики з капусти з сиром і шинкою – це проста та смачна закуска, яку можна приготувати з простих інгредієнтів.

Закуска виходить чудовою: хрумка капуста в ароматній паніровці і супер начинка. Смак розплавленого сиру, зелені та шинки неможливо передати словами. Обов’язково приготуйте таку страву для рідних.

Інгредієнти:

  • 10-11 шт. капустяного листя
  • 200 г шинки
  • 200 г сиру чеддер (або будь-який інший твердий сир)
  • один невеликий пучок кропу
  • чотири великі зубчики часнику
  • два свіжі курячі яйця
  • 50-60 грам пшеничного борошна
  • 100 грам панірувальних сухарів
  • одна чайна ложка орегано
  • одна чайна ложка червоної меленої паприки
  • одна чайна ложка сушеного часнику
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Спочатку підготуємо капусту. Вирізаємо качан і опускаємо капусту у киплячу воду, з додаванням солі. Знімаємо листя, що відокремилося, і виймаємо їх з води вилками.
  2. Даємо листю трохи охолонути, а потім гострим ножем зрізаємо грубу частину: так листочки буде легше згорнути.
  3. Шматок твердого сиру натираємо на дрібній тертці відразу в тарілку.
  4. Невеликий пучок зеленого кропу промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо ножем та відправляємо до сиру.
  5. Зубчики часнику натираємо на дрібній тертці, відразу в миску з сиром та кропом.
  6. Все перчимо на смак і пробуємо на смак, щоб солі було достатньо.
  7. Панірувальні сухарі викладаємо в тарілку, додаємо в них сіль, чорний мелений перець і всі спеції (за рецептом). Ретельно розмішуємо.
  8. Ще в одну тарілку вбиваємо курячі яйця, трохи збиваємо вилкою.
  9. У третю тарілку висипаємо пшеничне борошно.
  10. На листок капусти кладемо тонку скибочку шинки, на неї кладемо багато сирної начинки, згортаємо все в конверт. Так формуємо усі конверти.
  11. На сковороду наливаємо олію, ставимо на вогонь і добре розігріваємо.
  12. Беремо капустяний конвертик, обвалюємо його в борошні, потім занурюємо в яйця.
  13. Обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо в розпечену олію, швом донизу.
  14. Смажимо на середньому вогні, по дві хвилини з кожного боку.
  15. Викладаємо закуску на тарілку, застелену паперовими рушниками щоб прибрати залишки олії.

Хрумкі конвертики з капусти з сиром і шинкою подаємо на стіл відразу, в гарячому вигляді. Ще ніхто не зміг встояти перед такою закускою: вона миттєво розлітається зі столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: