Хрусткі конвертики з капусти із сиром та шинкою
від Denzhyttya
21 Травня, 2022
Хрумкі конвертики з капусти з сиром і шинкою – це проста та смачна закуска, яку можна приготувати з простих інгредієнтів.
Закуска виходить чудовою: хрумка капуста в ароматній паніровці і супер начинка. Смак розплавленого сиру, зелені та шинки неможливо передати словами. Обов’язково приготуйте таку страву для рідних.
Інгредієнти:
- 10-11 шт. капустяного листя
- 200 г шинки
- 200 г сиру чеддер (або будь-який інший твердий сир)
- один невеликий пучок кропу
- чотири великі зубчики часнику
- два свіжі курячі яйця
- 50-60 грам пшеничного борошна
- 100 грам панірувальних сухарів
- одна чайна ложка орегано
- одна чайна ложка червоної меленої паприки
- одна чайна ложка сушеного часнику
- сіль та чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Спочатку підготуємо капусту. Вирізаємо качан і опускаємо капусту у киплячу воду, з додаванням солі. Знімаємо листя, що відокремилося, і виймаємо їх з води вилками.
- Даємо листю трохи охолонути, а потім гострим ножем зрізаємо грубу частину: так листочки буде легше згорнути.
- Шматок твердого сиру натираємо на дрібній тертці відразу в тарілку.
- Невеликий пучок зеленого кропу промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо ножем та відправляємо до сиру.
- Зубчики часнику натираємо на дрібній тертці, відразу в миску з сиром та кропом.
- Все перчимо на смак і пробуємо на смак, щоб солі було достатньо.
- Панірувальні сухарі викладаємо в тарілку, додаємо в них сіль, чорний мелений перець і всі спеції (за рецептом). Ретельно розмішуємо.
- Ще в одну тарілку вбиваємо курячі яйця, трохи збиваємо вилкою.
- У третю тарілку висипаємо пшеничне борошно.
- На листок капусти кладемо тонку скибочку шинки, на неї кладемо багато сирної начинки, згортаємо все в конверт. Так формуємо усі конверти.
- На сковороду наливаємо олію, ставимо на вогонь і добре розігріваємо.
- Беремо капустяний конвертик, обвалюємо його в борошні, потім занурюємо в яйця.
- Обвалюємо в панірувальних сухарях і викладаємо в розпечену олію, швом донизу.
- Смажимо на середньому вогні, по дві хвилини з кожного боку.
- Викладаємо закуску на тарілку, застелену паперовими рушниками щоб прибрати залишки олії.
Хрумкі конвертики з капусти з сиром і шинкою подаємо на стіл відразу, в гарячому вигляді. Ще ніхто не зміг встояти перед такою закускою: вона миттєво розлітається зі столу.
Джерело:
zhyttia.com.ua