Хрусткі пиріжки з яблуком – ділюся рецептом приготування
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Пиріжки з тонкого тіста з яблучною начинкою – мега смакота. Вони виходять приємно хрусткі і дуже ароматні. Начинку можна використовувати і не яблучну, а, наприклад, з капусти або фаршу. Готові пиріжки виходять такі смачні, що з’їдаються, як насіння.
Інгредієнти:
Для тіста
- 125 мілілітрів води
- 120 мілілітрів соняшникової олії
- пів чайної ложки солі
- 1 чайна ложка цукру
- 350 грам пшеничного борошна
Для начинки
- 800 грам яблук
- 100 грам цукру
- 40 грам вершкового масла
- 1 чайна ложка кориці
- 1 столова ложка крохмалю
- 1 чайна ложка ванільного цукру
Приготування:
- У миску вливаємо воду, олію, додаємо сіль, цукор і все добре перемішуємо. Потім всипаємо борошно і замішуємо тісто. Готове тісто накриваємо кришкою і відставляємо в сторону.
- Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. А потім нарізаємо кубиком.
- У сковорідку кладемо вершкове масло, яблука, цукор, корицю і перемішуємо. Обсмажуємо на середньому вогні 7-10 хвилин. Потім додаємо крохмаль, перемішуємо і тушкуємо 1 хвилину. Потім додаємо ванільний цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готову начинку охолоджуємо.
- Тісто скачуємо в ковбаску і ділимо на 18 частин. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий пласт. Викладаємо на нього з одного боку начинку, підгинаємо краї, а потім скручуємо в рулетик. Таким чином готуємо всі пиріжки.
- Заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо їх зверху яйцем і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові пиріжки присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua