І торта не треба. З яблуками і кремом цей пиріг просто незрівнянний: простий і швидкий
від Denzhyttya
19 Квітня, 2021
Випічка з яблуками завжди була і залишається однією з найпопулярніших, смачних і ароматних. Цей пиріг виходить дуже м’яким, в ньому багато начинки, мало тіста, а крем створює дуже ніжну консистенцію. Готується легко і просто зі звичайних продуктів.
Інгредієнти:
- яйця, 3 шт
- цукор, 150 г
- ванілін
- розпушувач, 1 пакетик
- молоко, 200 мл
- масло вершкове розтоплене, 50 г
- борошно, близько 350 г
Для приготування крему необхідно:
- молоко, 500 мл
- яйця, 2 шт
- цукор, 2 – 3 ст.л
- крохмаль, 2 ст.л
- яблука, 2 шт
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і ваніліном на Ваш смак.
- Збиваємо масу міксером до стійкої і густої маси.
- Вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло, перемішуємо вінчиком.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і збиваємо масу до густоти.
- Змішуємо яйця з крохмалем і цукром, молоком і ставимо варитися крем на невеликий вогонь.
- Варимо до густоти знімаємо з плити і охолоджуємо.
- Форму для випічки застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і висипаємо яблука, порізані шматочками.
- Зверху викладаємо і розрівнюємо крем.
- Випікаємо пиріг близько 30 – 40 хвилин при 180 градусах.
- Остиглий пиріг виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою з корицею, за бажанням.
Щоб простіше і рівномірніше викласти крем на пиріг, помістіть його в пакет і відріжте куточок, видавіть крем на поверхню пирога. Або просто скористайтеся кондитерським мішком.
Дуже смачно виходить, якщо крем ще змішати з подрібненими в крихту горіхами.
Джерело:
mandarynka.com.ua