Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Тертий пиріг – це один зі старих, класичних рецептів, який кожна господиня робить зі своєю улюбленою начинкою. Я роблю з яблуками і лимоном, деякі дуже люблять з персиками і абрикосовим варенням. Процес приготування дуже простий, зате результат завжди ідеальний.

Інгредієнти:

Для приготування

  • яйця, 2 шт
  • цукор, 80 г
  • масло вершкове, 150 г
  • сіль дрібка
  • молоко або вода, 50 мл
  • розпушувач, 1 ч.л

Для приготування начинки

  • лимони і яблука по 2 – 3 шт
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г
  • цукор, 170 г або на ваш смак

Приготування:

  1. Продукти повинні бути холодними.
  2. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном до смаку, шматочками холодного вершкового масла. Перетираємо руками в крихту.
  3. Додаємо яйця і молоко, вимішуємо тісто. Якщо немає молока, можна додати холодну воду або сметану.
  4. Порада: тісто довго не вимішують, інакше воно не буде смачним.
  5. Ділимо на 2 частини і одну кладемо в пакеті в морозильну камеру.
  6. Другу частину розподіляємо по пергаменту у формі. За бажанням, робіть бортики.Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг
  7. Відправляємо форму в холодильник.
  8. Для начинки можна замінити лимони на будь-які інші цитрусові на ваш смак.
  9. Натираємо цедру з лимонів, а саму білу шкірку зчищаємо.
  10. Ріжемо лимон шматочками і видаляємо кісточки. Перебиваємо блендером.
  11. Змішуємо цедру і пюре лимона, терті яблука і ставимо на плиту.
  12. Всипаємо цукор і крохмаль, доводимо до кипіння і варимо хвилину до густоти, постійно перемішуючи.Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг
  13. Якщо лимони не соковитий, влийте трохи води, для краси – дрібку куркуми.
  14. Натираємо трохи тіста на те, що в формі.Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг
  15. Викладаємо остиглу начинку на тісто, натираємо залишок тіста і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності.
    Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг
  16. Начинку пробуйте на солодкість, щоб вона не була кислою. Щоб вона стала густішою, можна додати ще крохмалю, змішаного з водою.
  17. Остуджуємо пиріг у формі, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: