Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг
від Denzhyttya
18 Лютого, 2021
Тертий пиріг – це один зі старих, класичних рецептів, який кожна господиня робить зі своєю улюбленою начинкою. Я роблю з яблуками і лимоном, деякі дуже люблять з персиками і абрикосовим варенням. Процес приготування дуже простий, зате результат завжди ідеальний.
Інгредієнти:
Для приготування
- яйця, 2 шт
- цукор, 80 г
- масло вершкове, 150 г
- сіль дрібка
- молоко або вода, 50 мл
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування начинки
- лимони і яблука по 2 – 3 шт
- крохмаль кукурудзяний, 30 г
- цукор, 170 г або на ваш смак
Приготування:
- Продукти повинні бути холодними.
- Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном до смаку, шматочками холодного вершкового масла. Перетираємо руками в крихту.
- Додаємо яйця і молоко, вимішуємо тісто. Якщо немає молока, можна додати холодну воду або сметану.
- Порада: тісто довго не вимішують, інакше воно не буде смачним.
- Ділимо на 2 частини і одну кладемо в пакеті в морозильну камеру.
- Другу частину розподіляємо по пергаменту у формі. За бажанням, робіть бортики.
- Відправляємо форму в холодильник.
- Для начинки можна замінити лимони на будь-які інші цитрусові на ваш смак.
- Натираємо цедру з лимонів, а саму білу шкірку зчищаємо.
- Ріжемо лимон шматочками і видаляємо кісточки. Перебиваємо блендером.
- Змішуємо цедру і пюре лимона, терті яблука і ставимо на плиту.
- Всипаємо цукор і крохмаль, доводимо до кипіння і варимо хвилину до густоти, постійно перемішуючи.
- Якщо лимони не соковитий, влийте трохи води, для краси – дрібку куркуми.
- Натираємо трохи тіста на те, що в формі.
- Викладаємо остиглу начинку на тісто, натираємо залишок тіста і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності.
- Начинку пробуйте на солодкість, щоб вона не була кислою. Щоб вона стала густішою, можна додати ще крохмалю, змішаного з водою.
- Остуджуємо пиріг у формі, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua