Лимонний пиріг виходить вологим і пишним через фірмовий заварний крем

Пиріг з ніжним кремом — ідеальний варіант десерту до чаю. Готується дуже просто. Ніжне дріжджове тісто поєднується з легким заварним кремом з додаванням лимона. До речі, такий легкий і ніжний крем ідеально підходить не тільки для пирога, а й для іншої випічки. Десерт виходить дуже ніжним, з приємним ароматом лимона.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г пшеничного борошна.
  • 140 мл теплого молока.
  • 50 г білого цукру.
  • 30 г олії без запаху.
  • 5 г сухих дріжджів.
  • Сіль на ваш смак.
  • Одне куряче яйце.

Для крему:

  • 150 г білого цукру.
  • 50 г крохмалю з кукурудзи.
  • 80 мл лимонного соку.
  • Цедра одного лимона.
  • Одне куряче яйце.
  • 500 мл води.

Приготування крему

  1. Лимонний крем готується так. У сотейник насипте цукор, додайте крохмаль, сік і цедру лимона, одне яйце і півлітра води, ретельно розмішайте віночком.
  2. Поставите сотейник на слабкий вогонь. Доведіть масу до загустіння, постійно помішуючи віночком, щоб яйце не згорнулося.
  3. Готовий крем повинен нагадувати по консистенції густу сметану. Перелийте його в миску, накрийте харчовою плівкою. Охолоджуємо.

Ніжне дріжджове тісто

  1. У миску налите тепле молоко. Висипте сухі дріжджі і добре розмішайте, щоб не було грудочок. Додайте цукор і соняшникову олію, а також дрібку солі. Перемішайте.
  2. Поступово починайте додавати просіяне борошно. Вимішайте тісто для пирога, сформуйте кульку. Покладіть кульку з тіста в миску і залиште на дві години. Не забудьте накрити миску харчовою плівкою або рушником.
  3. Присипте кухонну поверхню борошном. Розкачайте тісто, щоб вийшов прямокутник. Покладіть його в форму для випічки і залиште відпочити на півгодини.

Заповніть бороздинки кремом

  1. За допомогою лопатки або ножа зробіть на тісті шість діагональних борозни, як показано на фото.
  2. Яйце збийте виделкою і за допомогою пензлика змастіть ним тісто.
  3. Заповніть борозенки лимонним кремом.
  4. Найзручніше скористатися кондитерським мішком. Присипте зверху цукровою пудрою.
  5. Відправите в духовку хвилин на 15-20. Температура — 170 градусів.
  6. Коли з’явиться золотава скоринка, пиріг можна витягати з духовки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: