Ідеальний бісквіт у мультиварці
від Denzhyttya
17 Червня, 2020
Мультиварочний рецепт бісквіту, який підійде для будь-якого торта або тістечка. А можна приготувати просто корж і просочити його солодким сиропом і полити шоколадною помадкою. Словом, варіантів подальшого використання – безліч. Головне – досягти майстерності у випіканні бісквіту. З допомогою мультиварки це зовсім нескладно!
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БІСКВІТУ
- 4 яйця
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка крохмалю
- щіпка ваніліну
- вершкове масло для змащування.
Як приготувати бісквіт у мультиварці
- Яйця для приготування мають бути добре охолодженими, тому діставати їх з холодильника варто безпосередньо перед приготуванням.
- Обережно відокремити білки від жовтків. Посуд для збивання мусить бути абсолютно чистим і знежиреним.
- Збити міксером холодні білки з половиною цукру, до отримання міцної білої піни: переверніть посудину зі збитими білками догори дном – якщо маса не витікає, значить консистенція правильна.
- Потім збити в окремому посуді яєчні жовтки з рештою цукру, поки цукор повністю не розтане, а жовткова маса не побіліє.
- Акуратно змішати білки з жовтками, додаючи і змішуючи маленькими порціями. Додати ванілін. Збити до отримання однорідної повітряної маси.
- Потім по 1 столовій ложці додавати просіяне борошно і обережно перемішувати ложкою або лопатою (не збивати!) обертальними рухами.
- Дно мультикаструлі змастити вершковим маслом, стінки не змащувати.
- Вилити підготовлене тісто, обрати режим «випічка», час 1 годину.
- Після звукового сигналу про готовність одразу кришку мультиварки не відкривати, залишити в режимі «підігрів» на 10 хв. Відкрити кришку, зачекати ще 10 хв. і обережно дістати бісквітний корж з допомогою контейнера для пароварки. Покласти на решітку, остудити.
- Повністю охолоджений бісквіт можна розрізати поперек на 3, а якщо бісквіт добре вдався то й на 4 коржі. Змастити будь-яким кремом.
- Або ж просто посипати цукровою пудрою, порізати на шматочки і подати до кави.
Джерело:
jisty.com.ua