Шоколадний фондан

Шоколадний фондан

Шоколаду забагато не буває. Ідеальний десерт для любителів шоколаду пропонуємо приготувати за нашим рецептом. Відтепер шоколадний фондан можна скуштувати не лише в ресторанах і кафе, а й вдома. Приготуйте цей відомий десерт для свої рідних та друзів, потіште їх смачненьким.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ДЕСЕРТУ

  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів чорного шоколаду
  • 90 грамів вершкового масла
  • 50 грамів борошна
  • 2 курячі яйця
  • какао.

Як приготувати шоколадний фондан

  1. Курячі яйця збити до утворення пишної піни, додати цукор і продовжувати збивати.
  2. Підготувати водяну баню, розтопити чорний шоколад разом з вершковим маслом, постійно помішуючи.
  3. Коли розтоплений шоколад з вершковим маслом схолоне до кімнатної температури, потрошку додати шоколадну масу в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулись.
  4. Борошно просіяти, щоб воно наситилось повітрям, і додати в шоколадну масу, ретельно вимішати до однорідності, щоб не було грудочок.
  5. Підготувати формочки для випікання кексів, змазати їх вершковим маслом і притрусити какао.
  6. У формочки влити шоколадне тісто не більше як на 2/3, у процесі випікання воно має піднятись.
  7. Поставити форми у розігріту духовку та випікати при температурі 180º від 7 до 10 хвилин. Час випікання залежить від розмірів форми. Перевірити готовність можна дерев’яною паличкою – середина має бути рідкою.
  8. Готовий шоколадний фондан присипати цукровою пудрою та покласти зверху кульку вершкового морозива. Можна прикрасити свіжими фруктами та листочком свіжої м’яти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: