Імбирний торт
Бувало таке: на порозі гості, а пригощати нічим? Впевнена, не тільки я потрапляла в цю незручну ситуацію. Навіть якщо мене попереджають за півгодини до приходу, цього часу катастрофічно не вистачає. Але все змінилося, коли я навчилася готувати імбирний торт на одному-єдиному бісквіті.
Роблю це так: завжди тримаю під рукою пачку імбирних пряників. самі пряники не дуже люблю – сухуваті. Але в цьому десерті вони виходять приголомшливими!
Все, що потрібно, – це приготувати один найпростіших бісквітів за 20 хвилин і розрізати його навпіл. Далі залишається тільки скласти десерт і поставити його на стіл. В якості крему використовую порошкові пудинги: і возитися не потрібно, і смак відмінний.
Інгредієнти:
- яйце 6 шт.
- Пшеничне борошно 135 г
- розпушувач 1,5 ч. Л.
- цукор 250 г
- Какао-порошок 2 ст. л.
- молоко 1,2 л
- вершковий пудинг 120 г
- еспресо 4-5 ст. л.
- Вершкове масло 300 г
- пряники 500 г
- смородинове варення за смаком
- Чорний шоколад за смаком
Приготування:
- В першу чергу приготуйте бісквіт. Відокремте білки від жовтків і збийте перші з дрібкою солі до стійких піків. Потім продовжите збивати, поступово додаючи цукор (100 г).
- Потім додайте жовтки, борошно (120 г) і какао, після чого залийте тістом деко і випікайте в духовці 20 хвилин. Охолоджений бісквіт розрізати на два пласти.
- Розм’якшене вершкове масло збийте з пудингом двома ложками борошна, 150 г цукру і еспресо. Варіть крем до загустіння (це можна зробити, поки охолоджується бісквіт).
- Залишилося зібрати торт! Першим шаром викладіть бісквіт і змастіть його варенням. Поверх розподіліть імбирні пряники, як на фото.
- Потім викладіть половину крему, другий корж і крем, що залишився. Присипте тертим шоколадом. Готово!
Як ви розумієте, торт став ходовим в нашому домі. Незважаючи на те, що його можна подавати майже відразу, він стане набагато краще, якщо ніч простоїть в холодильнику. Так пудинг і варення просочать не тільки корж, але і самі пряники. Іноді готую цей швидкий торт заздалегідь (коли вистачає сили волі не відрізати шматочок відразу після приготування).