Торт «Божевільний пиріг»

У народі цей простий торт називають «Крейзі кейк». Рецепт потрапив до нас з Америки. Його придумали в період дефіциту, коли багато продуктів було дуже складно дістати. Доступність і відмінні смакові якості пирога зробили його популярним. Я пам’ятаю, як мама готувала його мені в дитинстві. Навіть через десятки років в нашій родині всі так же люблять ніжний десерт.

«Божевільний пиріг» досить простий і швидкий в приготуванні. Як правило, всі інгредієнти є на кухні. А тепер рада для любителів експериментів. Повітряний шоколадний бісквіт, просочений легким заварним кремом, буде ще смачніше, якщо змочити його лікером. Тільки для дорослих!

Інгредієнти:

  • молоко 1 л
  • Пшеничне борошно 410 г
  • цукор 500 г
  • Какао-порошок 6 ст. л.
  • розпушувач 15 г
  • яйце 1 шт.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте 320 г борошна, 300 г цукру, какао і розпушувач. Злегка підігрійте 500 мл молока і влийте в суху суміш. Перемішайте до однорідності.тісто на бісквіт
  2. Змастіть форму для випічки вершковим маслом і злегка посипте борошном. Вилийте тісто у форму і випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевірте сірником.шоколадний бісквіт
  3. Збийте яйце з цукром і борошном. Закип’ятіть молоко, що залишилося і тонкою цівкою влийте в отриману масу. Поставте крем на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.заварний крем
  4. Готовий корж розріжте на 2-3 частини і змастіть теплим кремом. Можете прикрасити торт шоколадом або стружкою кокоса. Залиште на 1-2 години, щоб коржі просочилися.торт з заварним кремом

Незважаючи на те що в складі відсутнє масло, Пиріг – шалено смачний. Я поливаю його зверху шоколадною глазур’ю. У такому вигляді десерт цілком може замінити святковий торт. Я вже оцінила всі його переваги. Спробуйте і ви!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: