Домашній рахат-лукум з горіхами

Східні солодощі чим хороші? Тим, що вони досить просто і швидко готуються, з доступних інгредієнтів. Ось і з рахат-лукум так: залив густу масу на деко і залишив до світанку. Вишуканий десерт до ранкового чаю готовий!

домашній рахат-лукум

Інгредієнти:

  • Кукурудзяний крохмаль 130 г
  • Гранатовий сік 400 мл
  • вода 200 мл
  • фісташки 100 г
  • Кокосова стружка 50 г
  • цукор 800 г
  • вода 300 мл
  • Лимонний сік 2 ч. л.

Приготування:

  1. Засипте цукор в сотейник і додайте воду з лимонним соком. До слова, можна використовувати часточку лимона, але через пару хвилин витягнути, щоб надати цитрусовий аромат. Тримайте сироп на вогні, помішуючи, близько 15 хвилин.приготування рахат-лукум
  2. Гранатовий сік налийте в інший сотейник. Додайте крохмаль і варіть, помішуючи, до тих пір, поки маса не почне густіти.рахат-лукум з горіхами рецепт
  3. Потім частинами додавайте, помішуючи, цукровий сироп. Залиште при цьому мінімальний нагрів. Після цього варіть масу до загустіння і красивого блискучого кольору. Час вибирайте в залежності від того, яку щільність хочете.рецепт рахат-луку
  4. Коли маса стане прозорою і густою, додайте горіхи. Це можуть бути як фісташки, так і звичайні волоські. Як фундук, так і кешью.як приготувати рахат-лукум будинку
  5. Присипте форму (краще брати силіконову) кокосовою стружкою і залийте рахат-лукум. Зверху теж присипте стружкою. Залиште десерт у холодильнику на ніч, щоб він застиг. Готово! До слова, замість стружки можна використовувати крохмаль.домашній рахат-лукум

Які тільки соки не використовують, але я віддаю перевагу свіжовіджатому гранатовому або виноградному. Колір виходить насичений, а сам східний десерт схожий на дорогоцінні камені в розрізі. Втім, ніхто не забороняє використовувати яблучний або навіть морквяний сік. Те ж саме стосується горіхів. Якщо рецепт припав вам до смаку, поділіться ним з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: