Італійське цукрове печиво на мінеральній воді
19 Червня, 2022
Італійське цукрове печиво на смак нагадує легендарне кураб’є, хіба що без кокосової стружки. Спершу мене сильно бентежила мінералка в рецепті. Але коли призвичаїлася швидко замішувати тісто, сумнівів не залишилося. Це найпростіше домашнє печиво зі всіх!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 250 г
- Вершкове масло – 125 г
- Цукор – 3 ст. л.
- Газована вода – 60 мл
Приготування:
- Охолоджене масло наріжте дрібними шматочками або натріть на великій тертці. До нього в миску пересипте борошно. Руками розітріть суміш у крихту.
- Далі додайте цукор та мінеральну газовану воду кімнатної температури. Швидко замісіть тісто. Сформуйте кулю та замотайте її в харчову плівку.
- Відправте тісто в холодильник на годину. Потім розділіть тісто на 24 шматочки, з них сформуйте печиво-кільця. З одного боку вмочіть їх у цукор.
- Викладіть печиво на лист, вистелений пергаментом. Готуйте у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Випічці дайте охолонути.
Ось яке італійське цукрове печиво я рекомендую негайно приготувати. Повірте, за смаком воно не менш ніжне та розсипчасте, ніж пісочне, але обійдеться вам у рази дешевше.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки