Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

  • Смачна запіканка з кабачків і фаршу, грибів, з сиром і соєвим соусом.
Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки – 1 шт;
  • фарш будь-який – 500 г;
  • цибулю і моркву по 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • гриби на смак;
  • сметана – 2 ст.л;
  • соєвий соус, зелень, сіль, перець;
  • сир.

Процес приготування

Кабачки очищаємо від шкірки і дуже тонко ріжемо ножем на кружечки або робимо це за допомогою терки і тремо на слайси.

Солимо кабачок і залишаємо на 15 хвилин.

Цибулю дрібно ріжемо і змішуємо з фаршем.

Моркву і часник тремо на середній тертці і змішуємо з фаршем.

Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією.

Викладаємо на кружечок кабачка човен фаршу і складаємо його вдвічі – у вигляді черепашки і викладаємо у форму фаршем вгору.

Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

Гриби ріжемо пластинками і викладаємо зверху.

Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

Для заливки змішуємо сметану з соєвим соусом, водою (100 мл) і заливаємо кабачки.

Порада: ви можете зробити і томатну заливку. В принципі, в запіканку ви можете додавати все, що вам до смаку, то, з чим ви поєднуєте кабачки.

Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

Накриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, прибираємо фольгу і допікаємо до рум’яності.

Посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.

При подачі посипаємо нарізаною зеленню.

Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: