Кабачкова ікра: простий рецепт без оцту, без м’ясорубки та без обсмажування овочів
29 Серпня, 2022
З року в рік я готую кабачкову ікру на зиму за цим рецептом – без оцту, без м’ясорубки та без обсмажування овочів! Виходить дуже смачно!
Інгредієнти:
- кабачок – 1,5 кг;
- морква – 750 г;
- цибуля – 750 г;
- вода – 1 склянка;
- томатна паста – 1 склянка;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- перець – 0,5 ч. л.;
- соняшникова олія – 0,5 склянки.
Приготування:
- Нарізаємо 1,5 кг очищеного кабачка, 750 г моркви, 750 г цибулі. Викладаємо в глибоку каструлю.
- Додаємо склянку води, склянку томатної пасти, перемішуємо.
- Варимо 1,5 години, постійно помішуючи.
- Подрібнюємо нашу масу за допомогою занурювального блендера.
- Додаємо 1 ст. л. цукру, 1,5 ст. л. солі, 0,5 склянки олії, 0,5 ч. л. перцю. Перемішуємо.
- Варимо 1,5 години.
Рекомендую при варінні кабачкової ікри часто помішувати її, а коли не мішаєте, накривати каструлю кришкою (інакше ікра «стрілятиме»). - Готову кабачкову ікру викладаємо у стерилізовані банки.
За цим рецептом виходить приблизно 1,6 л готового продукту.
Джерело:
zhyttia.com.ua