Кабачкові хрусткі палички
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, але зламали голову, що б такого з’їсти, щоб було не тільки корисно, але й смачно, я готова поділитися своїм новим рецептом. Зовсім скоро достигнуть молоді кабачки. З них-то ми і будемо готувати супер-снеки, з якими не зможе конкурувати навіть картопля-фрі. Робити кабачкові хрусткі палички дуже просто. Переконайтеся самі!
Вам знадобиться:
- Яйця – 2 шт.
- Кабачки невеликого розміру – 2 шт.
- Сметана – пару столових ложок з гіркою.
- Сіль, спеції – за смаком.
- Панірувальні сухарі.
- Борошно – 80 грам.
- Часник сушений – пару пучок.
Приготування
Кабачки промиваємо та нарізаємо на невеликі брусочки. Злегка пересипаємо їх сіллю, чекаємо, коли вона вбереться, потім обвалюємо у борошні з усіх боків. Панірувальні сухарі перемішуємо зі спеціями (трави італійські, часник, паприка).
Сметану перемішуємо з яйцями. Тепер будемо вмочати кожну скибочку кабачка спочатку в яєчну суміш, а потім в сухарі. Можна запікати з в духовці при 250 градусах протягом 10 хвилин або обсмажувати у фритюрі.
Другий варіант більш калорійний. Так що вибирайте самі. Подавати такі кабачки-фрі краще зі сметанно-часниковим соусом власного приготування. Для цього в густу сметану додайте 1,5 ст. ложки води, спеції, пропущений через прес часник і зелень. Я додаю ще трохи гірчиці. Виходить шалено смачно!