Кабачки по-корейськи швидкого приготування. Весь секрет у “медовій” заправці

Як же смачно! Відірватися від цих кабачків просто неможливо! В якості закуски влітку – ідеально! До вареної картоплі, шашлику, рибки на грилі підходить чудово! Та навіть просто так їсти без усього одне задоволення!

Інгредієнти:

  • кабачок молодий – 1-2 шт (загальна вага приблизно 450гр)
  • морква – 1 шт
  • приправа для корейської моркви – 1 ч.л.
  • сіль – 1 чайна ложка
  • часник – 3 зубчики
  • соєвий соус – 1 стол.
  • оцет 6% – 2 стол.
  • мед – 2 ч.л.
  • олія соняшникова – 50 мл
  • кунжут – 2 стол.
  • зелень за смаком
  • гострий (пекучий) перець за смаком – якщо хочете гострі кабачки

Приготування:

  1. Молодий кабачок шаткуємо тонкими кружечками (слайсами). Найкраще з цим впорається спеціальна тертка, ножем так тонко нарізати складно, але можна постаратися.
  2. Кабачки солимо, руками добре перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20. Потім кабачки промиваємо і відкидаємо на друшляк.
  3. Моркву шаткуємо на тертці для корейської моркви, змішуємо з кабачками, заливаємо медовою заправкою. Весь смак цим кабачкам надає саме заправка, тому обов’язково приготуйте її за рецептом.
  4. Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет 6%, приправу для корейської моркви, часник, пропущений через прес, рідкий мед.
  5. Також додаємо кунжут, обсмажений на олії (смажимо на повільному вогні хвилин 30). А ще зелень.
  6. Перемішуємо та прибираємо в холодильник на 2-3 години. І можна куштувати смакоту!

Якщо хочете зробити гострі кабачки, то додайте пекучий перець за смаком.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: