Кабачки по-корейськи швидкого приготування. Весь секрет у “медовій” заправці
5 Червня, 2022
Як же смачно! Відірватися від цих кабачків просто неможливо! В якості закуски влітку – ідеально! До вареної картоплі, шашлику, рибки на грилі підходить чудово! Та навіть просто так їсти без усього одне задоволення!
Інгредієнти:
- кабачок молодий – 1-2 шт (загальна вага приблизно 450гр)
- морква – 1 шт
- приправа для корейської моркви – 1 ч.л.
- сіль – 1 чайна ложка
- часник – 3 зубчики
- соєвий соус – 1 стол.
- оцет 6% – 2 стол.
- мед – 2 ч.л.
- олія соняшникова – 50 мл
- кунжут – 2 стол.
- зелень за смаком
- гострий (пекучий) перець за смаком – якщо хочете гострі кабачки
Приготування:
- Молодий кабачок шаткуємо тонкими кружечками (слайсами). Найкраще з цим впорається спеціальна тертка, ножем так тонко нарізати складно, але можна постаратися.
- Кабачки солимо, руками добре перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20. Потім кабачки промиваємо і відкидаємо на друшляк.
- Моркву шаткуємо на тертці для корейської моркви, змішуємо з кабачками, заливаємо медовою заправкою. Весь смак цим кабачкам надає саме заправка, тому обов’язково приготуйте її за рецептом.
- Для заправки змішуємо соєвий соус, оцет 6%, приправу для корейської моркви, часник, пропущений через прес, рідкий мед.
- Також додаємо кунжут, обсмажений на олії (смажимо на повільному вогні хвилин 30). А ще зелень.
- Перемішуємо та прибираємо в холодильник на 2-3 години. І можна куштувати смакоту!
Якщо хочете зробити гострі кабачки, то додайте пекучий перець за смаком.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua