Кабачки тушковані з рисом. І гарнір, і закуска, і просто так
20 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом смачної страви, яку мій чоловік називає “фірмовою”. Завжди готую подвійну порцію і ставлю в холодильник, виручають в літню спеку, таке овочеве рагу смачне як у гарячому, так і в холодному вигляді, на мій погляд, холодне навіть ще смачніше. Виходить і гарнір, і закуска, і салат.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг. (2-3 шт)
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 50 гр.
- Вода – 50 мл.
- Сіль – 1/2 ч.л
- Часник – 2-3 зуб.
- Помідори – 2 шт
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Чорний перець – за смаком
- Зелень кропу – до смаку
- Соняшникова олія – 6 ст.л.
Приготування:
- Кабачки очистимо, наріжемо кубиками.
- Цибулю очистимо, наріжемо кубиками, моркву натремо на великій тертці.
- У каструлю наливаємо трохи олії, кладемо кабачки, тушкуємо 10-15 хвилин, кабачки повинні зменшитися в об’ємі.
- Цим часом приготуємо засмажку: обсмажимо цибулю до напівпрозорості, додамо до цибулі моркву і готуємо разом 1-2 хвилини.
- Помідори розріжемо на половинки, натремо кожну половинку на великій тертці, шкірка нам не знадобиться. Додаємо томатну масу, що вийшла, до цибулі з морквою і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
- Додаємо до кабачків засмажку та добре промитий рис, додаємо сіль, лавровий лист, воду та перемішуємо.
- Вогонь зменшуємо і тушкуємо під закритою кришкою до готовності рису, приблизно 20-30 хвилин.
- В самому кінці варіння додамо нарізану зелень, перець чорний мелений, часник пропущений через прес для часнику, пробуємо, додаємо сіль за смаком.
Овочеве рагу готове. Подаю як у гарячому, так і в холодному вигляді, це дуже смачно.
Джерело:
zhyttia.com.ua