Кабачки в сирній паніровці
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
Більшість рецептів з кабачками розраховані на те, щоб швидко і ситно нагодувати сім’ю. Вибирайте молоді і не дуже великі кабачки. Трохи улюблених спецій додадуть закусці пікантності. Пропоную вам відразу два способи приготування: у фритюрі і в духовці. Вибирайте той, що вам ближче, і вперед!
Інгредієнти:
- кабачок 2 шт.
- сир сулугуні 250 г
- яйце 4 шт.
- панірувальні сухарі 1 скл.
- пшеничне борошно 2 ст. л.
- часник 1 зуб.
- куркума 1 ч. Л.
- італійські трави 1 ч. Л.
- соняшникова олія 1 скл.
- сіль за смаком
- червоний перець мелений за смаком
Приготування:
- Натріть сир на крупній тертці, додайте яйця і збийте суміш занурювальним блендером до однорідності. Всипте куркуму, перець і трави, видавіть часник і перемішайте.
- Помийте кабачки і наріжте їх продовгуватими шматочками товщиною 1,5-2 см. Складіть їх в глибоку миску, посоліть і добре перемішайте руками.
- Залиште кабачки на 5 хвилин, потім всипте борошно, накрийте кришкою і добре потрясіть, щоб борошно рівномірно розподілилося.
- Обваляйте кожен шматочок овоча спочатку в сирній масі, потім в панірувальних сухарях. Опустіть частину кабачків в киплячу олію і смажте до утворення золотистої скоринки.
- Другу половину викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до тієї ж золотистої скоринки.
Спробуйте обидва варіанти, комбінуючи їх з різними соусами. До речі, відмінна заміна курячим нагетсам, якщо ви вегетаріанець. Смачно, ситно і незвично!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya