Калачі на сметані

Рецепт калача простий . Необхідно приготувати здобне тісто і, не даючи йому відпочити, згорнути в характерну форму і поставити випікатися в духовку до зарум’янювання. Це займе всього 15 хвилин, а в результаті ви отримаєте ідеальний смаколик  до чаю або топленого молока, (яке з легкістю можна приготувати вдома).

рецепт калачів

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 200 г
  • сметана 200 г
  • яйце 2 шт.
  • цукор 90 г
  • сіль 0,5 ч. л.
  • розпушувач 5 г
  • Пшеничне борошно 300 г

Приготування:

  1. Розтопити вершкове масло, додайте цукор і перемішайте. Дайте суміші трохи охолонути.як приготувати калачі
  2. Додайте до масла з цукром яйця і збийте. Потім перемішайте зі сметаною.рецепт калачів на сметані
  3. У рідку суміш просійте борошно з розпушувачем і замісіть еластичне тісто.випічка до чаю
  4. З тіста скрутіть товсті джгути і скрутіть їх в колечка. Викладіть майбутні калачі на змащене маслом деко і випікайте 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перед випіканням можна змастити калачі яйцем і посипати цукром за бажанням.як приготувати калачі

Наші прабабусі не так часто готували калачі, всього 2-3 рази в рік, але в великих кількостях. Потім одягали на палицю і ставили її під стелю, щоб захистити від шкідників. Калачі підсихали і перетворювалися в розсипчасті сухарі, яких вистачало на довгий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: