Картопля з курячими крильцями на вечерю – готуємо в духовці

На вечерю приготуємо в духовці картоплю з курячими крильцями. Просто і смачно! Ця страва підходить як для щоденного меню, так і на свята.

Інгредієнти:

Для курки:

  • кілограм курячих крилець
  • половина чайної ложки паприки
  • половина чайної ложки хмелі-сунелі або ж приправи для курки
  • шість-сім грам солі
  • столова ложка сметани

Для картоплі:

  • штук шість великих або ж десять середніх бульб картоплі
  • сорок п’ять мілілітрів соняшникової олії
  • половина чайної ложки солодкої паприки
  • третина чайної ложки куркуми
  • половина чайної ложки солі
  • чорний перець – на смак

Приготування:

  1. Курячі крильця розрізати на три частини і гарненько помити. Викласти їх в миску, посолити. Додати паприку, чорний перець, хмелі-сунелі або приправи для курки.
  2. Докласти також сметану і добре перемішати, так, щоб крильця повністю вкрилися сметаною і спеціями.
  3. Картоплю почистити, помити і розрізати на середні шматки. Помістити в іншу миску, посолити і додати паприку, куркуму і чорний перець.
  4. Додати соняшникову олію і все перемішати.
  5. Крильця і картопельку накрити харчовою плівкою і відкласти на півгодини, щоб вони просочилися спеціями.
  6. Деко збризнути олією. В деко укласти картоплю разом з соком, що виділився в один шар.
  7. Крильця розмістити поверх картоплі. Духовку потрібно заздалегідь розігріти.
  8. Закласти в неї деко і запікати страву при ста дев’яноста градусах.
  9. Приблизно через півгодини, як тільки крильця зарумянятся, їх потрібно перевернути. Після цього страву протримати в духовці ще десь півгодини до готовності картоплі.

Готову страву вийняти з духовки, викласти в велику тарілку і подати в гарячому вигляді разом з яким-небудь овочевим салатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: