Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м’які, тісто повітряне, ніжне, як пух

Дріжджове тісто на кефірі виходить дуже повітряним, якщо ви все зробите саме так, як вказано в рецепті. Бажано всі продукти заздалегідь виставити на стіл, щоб вони були кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • кефір нагрітий, 200 г
  • яйця, 2 шт
  • сіль дрібка
  • дріжджі свіжі, 25 г або сухі, 1.5 ч.л
  • цукор, 1 ст.л
  • масло вершкове, 2.5 ст.л
  • борошно, близько 4 склянок

Для приготування начинки необхідно:

  • сир, 150 г;
  • горіхи волооські, 2 ст.л;
  • цукор за смаком;
  • сметана, 60 г;
  • абрикоси 6 – 7 шт.

Приготування:

  1. У теплому кефірі розчиняємо дріжджі з цукром. Перемішуємо до однорідності.
  2. Всипаємо кілька ложок просіяного борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з’явилася піна.
  3. Яйця змішуємо з рештою цукру і сіллю, перемішуємо.
  4. Змішуємо опару з яйцем, всипаємо частинами борошно.
  5. Порада: кількість борошна може відрізнятися, тому дивіться по своєму тісту, але не переборщіть.
  6. Вливаємо розтоплене вершкове маслом і добре вимішуємо масу.
  7. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 – 1.5 години.
  8. Горіхи подрібнюємо і змішуємо з іншими продуктами для начинки. Наповнювач беріть будь-який на свій смак, відмінно підходить яблучний – якраз сезон свіжих фруктів.
  9. Формуємо пиріжки і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  10. Збиваємо жовток з молоком і змащуємо пиріжки. Якщо змішаєте зі сметаною, пиріжки будуть глянцевими, красивими.
    Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м'які, тісто повітряне, ніжне, як пух
  11. Випікаємо здобу при 200 градусах близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м'які, тісто повітряне, ніжне, як пух

Пиріжки будуть м’якими і ніжними, повітряними, з ароматною і ніжною начинкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: