Картопляні ковбаски, які найкраще смакують зі сметаною або кефіром

Сьогодні ми поділимося цікавим рецептом, який був у нас колись дуже популярним і досі таким залишається в Литві і Латвії. Картопляна “ковбаса” – незабутня  страва, яку іноді називають словом «Ведарай».

Інгредієнти:

  • 1 головка часнику
  • 2 великі цибулини
  • 1 кг картоплі
  • 700 г свинячого фаршу
  • 250 г сала
  • приправи за смаком

Приготування:

  1. Спершу потрібно подрібнити картоплю, цибулю і часник. Можете скористатися великою теркою, м’ясорубкою або кухонним комбайном.
  2. Відставте миску з подрібненими овочами в сторону. Потрібно почекати, поки з них стече сік.
  3. Тим часом потрібно нарізати сало дрібними кубиками. Якщо ви готуєте фарш вдома, то зараз можна подрібнити необхідну кількість м’яса.
  4. Тепер потрібно добре змішати овочі з салом і фаршем. Також додайте солі і спецій за смаком.
  5. Потім підготуйте кишки і пристосування для їх нашпиговування.
  6. Готові ковбаски перед запіканням потрібно наколоти товстої голочкою. Це потрібно для того, щоб кишки з м’ясом не “вибухнули”. Чим більше зробите  маленьких наколів, тим краще.
  7. Запікати картопляні ковбаски потрібно приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім потрібно зменшити температуру до 160 градусів і випікати приблизно 20 хвилин. І під кінець потрібно підняти температуру до 200 градусів на 5 хвилин, щоб запеклася зверху скоринка.
  8. Картопляна ковбаса – це одна з найсмачніших страв, на думку автора цього рецепта. Її не потрібно подавати до гарніру, тому що це самостійна страва. Найкраще подавати зі сметаною або кефіром.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: