Коли хочеться біляшів, але не хочеться возитися з дріжджовим тістом, готую їх так: швидко і не менш смачно
від Denzhyttya
8 Лютого, 2021
Біляші на дріжджовому тісті – це дуже смачно. Але в тому випадку, якщо вам не доводиться стояти кілька годин на кухні і чаклувати над дріжджовим тістом. У моїй родині дуже люблять цю страву, але мені настільки набридло витрачати час на підготовку, що я довгий час шукала рецепт, який менш важкий в приготуванні: пишні оладки з м’ясною начинкою, це саме те, що потрібно.
Інгредієнти:
- кефір, близько 500 мл
- яйце, 1 шт
- сіль і сода по 12 ч.л
- розпушувач, 1 пакетик
- борошно, 200 г
Для приготування начинки необхідно:
- фарш будь-який, 200 г ( мені більш подобається яловичий)
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, спеції
Приготування:
- Кефір повинен бути кімнатної температури.
- Всипаємо в кефір соду і сіль, перемішуємо і залишаємо масу на 5 хвилин до появи піни.
- Яйце збиваємо виделкою і вливаємо в кефір.
- Борошно просіваємо і 100 г змішуємо з розпушувачем, всипаємо в кефір і перемішуємо.
- Решту борошна всипаємо частинами, вимішуємо. Тісто має вийти густим, але не забитим борошном, тому додавайте рівно стільки, скільки потрібно для нормальної і густої консистенції.
- Фарш беріть будь-який за власним смаком, змішуємо з подрібненою будь-яким методом цибулею, сіллю, перцем і спеціями. Якщо любите, додавайте часник і зелень, добре вимішуємо.
- Відриваємо від фаршу шматочки (вийде близько 20 шт) і робимо коржики.
- Розігріваємо олію на сковорідці. Виливаємо по столовій ложці тіста, зверху викладаємо корж з фаршу, зверху наливаємо ще ложку тіста.
- Коли низ добре підрум’яниться, перевертаємо оладки і обсмажуємо другу сторону.
- Якщо ви все зробили правильно, то у вас вийдуть не оладки, а дуже пишні і смачні біляші.
- До речі, таким чином можна спекти пиріжки з самою різною начинкою на ваш смак.
- Подаю такі біляші, поливши вершковим маслом, зі сметаною або просто так.
Джерело:
mandarynka.com.ua